Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 1992 tarihinde kurulmuştur. Üniversitemizin kuruluşunda Fen-Edebiyat, Su Ürünleri, Teknik Eğitim, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakülteleri, Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüleri, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu yer almıştır. Muğla’daki ilk yükseköğrenim birimleri ise 1975 yılında Ankara İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisine bağlı olarak kurulmuş, 1982 yılında ise Dokuz Eylül Üniversitesine bağlanmış olan Muğla İşletmecilik Yüksekokulu ile 1989 yılında Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı olarak kurulmuş olan Muğla Meslek Yüksekokuludur. Üniversitemizin kurulmasıyla Muğla İşletmecilik Yüksekokulu İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesine, Muğla Meslek Yüksekokulu da Üniversitemize bağlanmıştır. 1993 yılı iki aktif fakülte ve iki meslek yüksekokulu ile okulumuzun ilk öğrencilerini aldığı akademik yıl olmuştur.  Fen-Edebiyat Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1993 yılında, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü 1994 yılında, Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu ve Ortaca Meslek Yüksekokulu 1994 yılında,  Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 1995 yılında, Muğla Sağlık Yüksekokulu, Marmaris Sağlık Yüksekokulu ve Teknik Eğitim Fakültesi 1997 yılında, Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu 1998 yılında, Dalaman Meslek

Yüksekokulu 1999 yılında, Eğitim Fakültesi ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu 2001 yılında, Fethiye Sağlık Okulu 2002 yılında, Güzel Sanatlar Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi ve Yatağan Meslek Yüksekokulu ise 2004 yılında, Mühendislik Fakültesi ile Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu 2006 yılında,Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2010 yılında, Tıp Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Köyceğiz Meslek Yüksekokulu 2011 yılında, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve İçmeler Turizm Meslek Yüksekokulu 2012 yılında ilk öğrencilerini almıştır. Sıtkı Koçman Yabancı Diller Yüksekokulu 2005 yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Mimarlık Fakültesi, Fethiye İşletme Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulumuz kurulmuş ancak eğitim-öğretim faaliyetlerine henüz başlanmamıştır.

Kurulduğu günden bu yana, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ülkemizin sosyo-kültürel, bilimsel ve teknolojik gelişmesine katkıda bulunma, yüksek kalitede yükseköğrenim ve araştırma sunma amacında olmuştur. Sistematik ve kapsamlı bir eğitim programı geliştirilmesi yeterli bir altyapı gerektirir fikri ile hareket eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 1994 yılında hızlı bir gelişme ve yatırım projesi başlatmıştır. Üniversitemizin bu çabalarına okulumuzun hamisi Sıtkı Koçman cömert mali katkılarıyla destek olmuştur.

Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Eğitim Bilimleri, Sanat ve Beşeri Bilimler ile mesleki eğitim alanlarında güvenilir bir eğitim sunma amacıyla kurulduğunda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin sadece bir bölümü, 1.128 öğrencisi ve üç programı vardı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bugün 13 fakülte, 4 enstitü, 6 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, 18 araştırma ve uygulama merkezi ile 208.000 metrekare kapalı alan üzerinde 30.000’den fazla öğrencisi, 1000’i aşan öğretim elemanı ve 800’e yaklaşan idari personeliyle hizmet veren genç ama hızla gelişen bir üniversite olmaktan gurur duymaktadır

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci Sayısı: 74.009

Öğretim Elemanı Sayısı: 1.511

Barınma İmkanları


Kredi ve Yurtlar Kurumu

Üniversitemiz Yerleşkesinde; Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nce işletilmekte olan iki yurt bulunmaktadır. Bu yurtlardan Milli Piyango Kız Öğrenci Yurdu 1500; Prof.Dr.Ethem Ruhi Fığlalı Erkek Öğrenci Yurdu 1800 yatak kapasitesine sahiptir.

Milli Piyango Kız Öğrenci Yurdu ile Prof.Dr.Ethem Ruhi Fığlalı Erkek Öğrenci Yurdu'na öğrenci kabulleri Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından merkezi sistemle yapılmaktadır.


Üniversitemiz öğrencilerinin barınma sorunlarını çözümlemelerine yardımcı olabilmek amacıyla öğrenci kayıt merkezlerinde oluşturduğumuz Barınma Danışma Masası'nda görevli personelimiz aracılığıyla ilimizdeki mevcut yurt, pansiyon, apart, öğrenci evi vb. barınma tesisleri hakkında bilgi verilmektedir.


Özel Yurtlar

1-Residorm Öğrenci Yurdu
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı olarak hizmet veren Residorm Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi "Kötekli" kampüsü içerisinde, üniversitenin denetimi altında kurumsal anlayışıyla zincir bir yurt olarak hizmet veriyor ve "kampüsün içinde - fakültelerin yanı başında" sloganı ile öğrencilere büyük kolaylıklar sunuyor.

Odalar, 3er kişilik olup isteğe göre 2 veya tek kişilik olarak düzenlenebilir. Odalarda okuma lambası, kişiye özel çalışma masası, sandalye, dolap, raf ve çalışma lambası bulunmaktadır. Kulanınım kolaylığı açısından odalar içinde wc ile duş bölümü ayrılmış olup, tesisler öğrencilerin konfor ve güvenliğini ön plana alarak tasarlanmıştır.


Ayrıntılı bilgi ve kayıt için:

Web sitesi : www.residorm.com
E-posta : info@residorm.com
Tel : 0252 999 1 666
Çağrı Merkezi : 0850 200 22 22

2-Türkiye Diyanet Vakfı

Muğla Kampüs Kız Öğrenci Yurdu
Yeniköy Mahallesi. 404 sok. Sosyal Tesis No:24/9. Menteşe / MUĞLA
Tel: 0.252 223 96 00
Fax: 0.252 223 96 03
Web: www.diyanetvakfiyurt.com.tr

Burslar

Üniversitemizde eğitim ve öğretimlerine devam edebilmeleri için maddi açıdan zorluklar yaşayan ve desteğe ihtiyaç duyan başarılı öğrencilerimize gerek Muğla Üniversitesi Rektörlüğü, gerekse Sıtkı Koçman Vakfı tarafından çeşitli burs ve yardımlar yapılmaktadır. Ayrıca çeşitli kurum ve kuruluşlar ile vakıf ve dernekler tarafından verilen burs ve yardımlar konusunda öğrencilerimiz bilgilendirilmekte ve söz konusu kurum ve kuruluşlar ile iletişim kurmaları sağlanmaktadır.

Sıtkı Koçman Vakfı Bursu

Üniversitemiz öğrencilerine Sıtkı Koçman Vakfı tarafından

Önlisans ve Lisans Bursları

Lisansüstü Eğitim Bursları
Diğer burslar
Özürlü Öğrenci Bursları
Şehit Çocuğu Bursları
Doğal Afet, Acı Olay ve Olağanüstü Durum Öğrenci Bursları
Yetiştirme ve Vakıf Yurdu Öğrenci Bursları
Diğer Şartlı Bağış Bursları verilmektedir.

Öğle Yemeği Yardımı 

Maddi durumları iyi olmadığı tespit edilen öğrencilerimize her eğitim - öğretim yılında fakülte / yüksekokul / meslek yüksekokulu öğrenci sayıları ile orantılı olarak belirlenen kontenjanlar dahilinde ücretsiz öğle yemeği yardımı yapılmaktadır. Bu yardımdan yararlanmak isteyen öğrencilerimiz durumlarını belgeleyerek bölüm / program başkanlarına müracaat etmeleri gerekmektedir.

Yarı Zamanlı ve Saat Ücreti Karşılığı Çalışma Olanakları 

Üniversitemizin öğrenciye hizmet veren birimlerinde (spor tesisleri, sağlık merkezi, kültür merkezi, kültür ve sanat sitesi, kantin - kafeteryalar, internetcafe, kütüphane, bilgi işlem, vb.) hizmetlerin aksamadan yerine getirilebilmesi amacıyla öğrencilerimize kısmi zamanlı statüde iş imkânı sağlanmaktadır. Kısmi zamanlı statüde çalışmak isteyen öğrencilerimiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir.

Yemek

Üniversitemizin bütün fakülte ve yüksekokullarında kantin - kafeterya hizmeti verilmektedir. Öğrencilerimiz ve mensuplarımız günlük yaşamda ihtiyaç duydukları ürün ve malzemeleri (sıcak - soğuk yiyecek ve içecekler, kırtasiye, market ürünleri...vb.) piyasa fiyatlarının altında tüm kantin ve kafeteryalarımızdan temin edebilmektedirler.

Sıtkı Koçman Öğrenci Sarayı

Mavi Çatı Öğrenci Kafeteryası
Türk Evi Öğrenci Kafeteryası
Karya Kapı Öğrenci Kafeteryası

Sıtkı Koçman Öğrenci Sarayı

Yerleşkemizin beslenme amaçlı en önemli tesislerinden birisi Sıtkı Koçman Öğrenci Sarayı’dır. Özel yemek salonu, seçmeli yemek salonu, seçmesiz yemek salonları ve kafeteryası ile 1200 oturma kapasiteli tesisimizde ucuz, lezzetli ve sağlıklı beslenmenin hizmeti seçenekleriyle birlikte sunulmaktadır.

Mavi Çatı Öğrenci Kafeteryası

Mavi Çatı Öğrenci Kafeteryası, hafta içi 07:30 - 22:00 saatleri arasında öğrenci ve personelimize hizmet vermektedir. Bu mekan, her türlü sıcak - soğuk yiyecek ve içeceğin (soğuk sandviç, döner, köfte, sosis, hamburger, pizza, çay, oralet çeşitleri, neskafe ve çeşitleri, ayran, limonata, kola, fanta, gazoz, meyve suyu, soda… vb.) sunulduğu fast - food ünitesiyle, marketiyle, TV ve oyun salonuyla (bilardo, satranç, langırt, atari vb.), otomatik müzik dolabı ve fotokopi hizmetiyle Yerleşkemizdeki öğrencilerin yoğun bir şekilde yararlandığı mekanlar içinde ilk sırayı almaktadır.
Ayrıca bu mekan, verilen bu hizmetlerin yanı sıra çeşitli sosyal, kültürel ve sanatsal aktivitelerin de (tanışma çayları, müzik - eğlence geceleri, konserler... vb.) gerçekleştirildiği bir mekandır.

Türkevi Öğrenci Kafeteryası

Muğla'nın yöresel mimarisini yansıtan ve insanlara ev huzuru vermesi amaçlanan bir inşaat tekniğiyle yapılmış olan bu mekan Yerleşkemizin prestijli tesislerinden biridir. Türk Mutfağının yöresel yemeklerinin yanı sıra fast – food ürünlerinin de satışı yapılmaktadır.

Karya Kapı Öğrenci Kafeteryası

Kayra Kapı Öğrenci Kafeteryası, hafta içi 07:30 - 22:00 saatleri arasında öğrenci ve personelimize hizmet vermektedir. Su Ürünleri Fakültesi altında bulunan bu mekan, her türlü sıcak - soğuk yiyecek ve içeceğin (soğuk sandviç, döner, köfte, sosis, hamburger, pizza, çay, oralet çeşitleri, neskafe ve çeşitleri, ayran, limonata, kola, fanta, gazoz, meyve suyu, soda… vb.) sunulduğu fast - food ünitesiyle, a’la carte restoranıyla, marketiyle, kırtasiyesiyle,TV izleme, fotokopi hizmetiyle Yerleşkemizdeki öğrencilerin yoğun bir şekilde yararlandığı mekanlardan biridir.

Spor ve Sosyal Yaşam


Atatürk Kültür Merkezi

Atatürk Kültür Merkezi, Üniversitemizin prestijli mekanları arasında yer almaktadır. Merkezimizde aktif olarak kullanılan 1050 kişi ve 185 kişi kapasiteli iki salon ve ayrıca 50’şer kişilik 4 seminer odası bulunmaktadır. Tesisimiz günümüz teknolojisinin en üst seviyesindeki ses, ışık ve görüntü sistemleri ile donatılmış olup, kongre, sempozyum, panel, konferans, konser, tiyatro, sinema, sergi vb. etkinliklerde kullanılmaktadır.

Atatürk Kültür Merkezi’nde bulunan salonlarımız, Üniversitemiz birimlerinin yanı sıra diğer kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşların etkinlikleri için de tahsis edilmektedir.


Ahmet Altıntaş Salonu

Ahmet Altıntaş Salonu, 175 kişi kapasiteli olup, Dairemizin ve üniversitemiz birimleri ile öğrenci topluluklarımızın düzenlediği panel, konferans, söyleşi, film gösterimi vb. etkinliklerde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Salonumuz, üniversitemiz birimlerinin yanı sıra diğer kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşların etkinlikleri için de tahsis edilmektedir.

Sıtkı Koçman Spor Tesisleri

Sıtkı Koçman Spor Tesisleri bünyesinde; 2500 seyirci kapasiteli Spor Salonu, bir masa tenisi, bir güç geliştirme, bir  step – aerobik – jimnastik salonu ve bir yüzme havuzu bulunmaktadır. Tesis dahilinde büfe, soyunma odaları ve duşlar mevcuttur. Duşlarda daima sıcak su bulunur.

Fakülte ve yüksek okullar arası karşılaşmalar bu salonda yapılmaktadır. Ayrıca Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri ve personeli, bu tesis içinde yer alan masa tenisi ve güç geliştirme salonlarından üye olarak veya günlük giriş fişleriyle giriş yaparak yararlanabilmektedirler. Üyelik ve günlük giriş fişleri için Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Spor Tesisleri Şube Müdürlüğü’ne müracaat etmek gerekmektedir.


Yüzme Havuzu

Yüzme havuzunda, öğrencilerimizin yüzme derslerinin uygulamalı eğitimi gerçekleştirilmekte ve çeşitli kategorilerde yüzme kursları düzenlenmektedir. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri ve personeli, üye olarak veya günlük giriş yaparak tesisimizden yararlanabilmektedirler; ancak tesisten faydalanabilmek için dermatolojik sağlık raporu gerekmektedir. Üyelik ve günlük giriş fişleri için Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Spor Tesisleri Şube Müdürlüğü’ne müracaat etmek gerekmektedir. 5 kulvarlıdır. 25 m uzunluğunda, 12 m genişliğinde yarı olimpik ölçülere sahiptir.  Su sıcaklığı yaz-kış 26 oC dir. Suyun hijyenik tahlili düzenli olarak yapılmaktadır. Ayrıca iyon teknolojisi kullanılmaktadır.

Açık Spor Sahaları

Üniversitemiz Yerleşkesi içinde 1 Plaj Futbolu – Hentbolu – Voleybolu Sahası, 1 Halı Saha, 5 Tenis Kortu, 2 Basketbol, 2 Voleybol Sahasından oluşan Açık Alan Spor Kompleksi bulunmaktadır. Bu tesislerden öğrencilerimiz ve personelimiz haftanın her günü faydalanabilmektedirler. Tesisin kullanımı için Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Spor Tesisleri Şube Müdürlüğü’ne müracaat etmek gerekmektedir.

Tenis Kortları

Üniversitemiz Yerleşkesi içinde 3 adet, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Açık Spor Tesisleri bünyesinde de 2 adet, olmak üzere toplam 5 adet tenis kortu bulunmaktadır. Kortlarımız; üniversitemiz personeline ve öğrencilerimize hizmet vermektedir. Tesislerden, üye olarak veya saatlik kullanım fişi alarak faydalanılır. Üyelik ve günlük giriş fişleri için Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Spor Tesisleri Şube Müdürlüğü’ne müracaat etmek gerekmektedir.

Güç Geliştirme Salonu

Sıtkı Koçman Spor Tesisleri içinde yer alan güç geliştirme salonundan Üniversitemiz öğrencileri ve personeli, üye olarak veya günlük giriş fişleriyle giriş yaparak yararlanabilmektedirler. Üyelik ve günlük giriş fişleri için Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Spor Tesisleri Şube Müdürlüğü’ne müracaat etmek gerekmektedir.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Stadyumu

Üniversitemiz Yerleşkesi içinden bulunan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Stadyumu, Ulusal ve Uluslararası futbol ve atletizm müsabakaları yapılabilecek standartlarda inşa edilmiş ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Futbol sahası zemini UEFA ve FİFA tarafından onaylanmış sentetik çim ile kaplanmış; Atletizm pisti ise İAFF tarafından onaylanmış tartan zemine sahiptir. 3500 seyirci kapasiteli tribünü bulunan tesis dahilinde soyunma odaları ve duşlar mevcuttur. Duşlarda daima sıcak su akmaktadır. Fakülte ve yüksek okullar arası karşılaşmalar ile Üniversitemiz beden eğitimi ve spor dersleri bu tesiste yapılmaktadır. Tesisin kullanımı için Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Spor Tesisleri Şube Müdürlüğü’ne müracaat etmek gerekmektedir.

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0 252 211 10 00
Fax: 0 252 211 15 00
Web: www.mu.edu.tr
E-posta: okalem@mu.edu.tr
Adres: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü 48000 Menteşe/MUĞLA
Rektör: MANSUR HARMANDAR

SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar