Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, 01.03.2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla Burdur ilinde kurulmuş bir üniversitedir.

20 Temmuz 1982 tarih ve 41 sayılı kanun hükmünde kararname ile kurulan Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanan Burdur Eğitim Fakültesi ve Burdur Meslek Yüksek Okulu ile yola çıkılan oluşum 1992 yılında 3837 sayılı yasa ile kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi'ne bağlanarak devam etmiştir.

Süleyman Demirel Üniversitesi'ne bağlı olunan süreçte iki birime ilave olarak 2009 da Tefenni Meslek Yüksek Okulu, Burdur Sağlık Yüksek Okulu, Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksek Okulu, Bucak Emin Gülmez Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Ağlasun Meslek Yüksek Okulu, Gölhisar Meslek Yüksek Okulu kurulmuştur. 01.03.2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı Veteriner Fakültesi ve yeni kurulan Fen Edebiyat Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü de bu oluşuma katılmıştır.Mehmet Akif Ersoy üniversitesi değişime ve gelişime devam etmektedir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Bucak Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu oluşuma en son katılan birimlerdir.

YAŞAM GİDERLERİ
Türkiye pek çok uluslararası öğrenci için ucuz bir ülkedir ve Burdur ili Türkiye’deki en ucuz şehirlerden biridir. Büyük bir öğrenci nüfusuna sahip olduğundan dolayı yemek ve barınma giderleri birçok şehre göre daha ucuzdur. Öğrenciler üniversiteye, alışveriş merkezlerine yürüme mesafesinde olduklarından dolayı eğlence ve yol masrafları çok düşüktür.

Temel ihtiyaçlarınızı gidermek için ayda yaklaşık olarak 400–450 TL ye ihtiyaç duyacaksınız. Eğer uluslararası öğrenci iseniz beraberinizde Türk Lirası getirmeniz ya da havaalanında paranızı Türk Lirasına çevirmeniz önerilir. Özellikle de bankaların ve döviz bürolarının kapalı olduğu günlerde (hafta sonu, resmi tatil, vs…) gelirseniz bu sizin ilk birkaç gün hayatınızı kolaylaştıracaktır. Ayrıca uluslararası geçerliliği olan bir kredi kartı edinmeniz de yararınıza olabilir.


Yaklaşık olarak Burdur’ daki bir öğrencinin aylık giderleri:

Konaklama 300 TL
(Özel pansiyon, 2 kişilik odada kişi başı)
Yiyecek 150 TL
Ulaşım 50 TL
Toplam 500TL

BARINMA

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde öğrenciler; eğitimlerine başladıkları andan itibaren kendi isteklerine uygun birçok seçeneği içinde bulunduran barınma olanaklarına sahiptirler. Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı, 1200 kız ve 660 erkek öğrenci yatak kapasiteli yurt bulunmaktadır. Ayrıca, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde, il merkezinde ve Bucak ilçesinde 500’er kişilik yatak kapasitesine sahip yurt yapımı devam etmektedir. Kampüs çevresinde çok sayıda özel barınma olanağı da mevcuttur.


BESLENME OLANAKLARI

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencilerin, öğretim elemanlarının ve idari personelin yemek ihtiyaçları; beslenme uzmanlarınca, öğrencilerin ve çalışanların kalori ihtiyaçları hesaplanarak hijyenik koşullarda, kaliteli ve gıda güvenliğine uygun ürünler kullanılarak 4 çeşitten oluşan yemek listeleri ile kampüs içerisinde merkez yemekhaneden, ilçelerde ise yüksek okulların yemekhanelerinden karşılanmaktadır.

Ayrıca; öğrencilere beslenme gereksinimlerine seçenek oluşturmak ve boş zamanlarında gidebilecekleri mekanlar yaratmak amacıyla fakülte ve yüksek okullarda kantin ve kafeteryalar hizmet vermektedir.


BURS OLANAKLARI

Üniversitemizde; ekonomik yönden desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimize çeşitli yerel ve ulusal sivil toplum kuruluşları ile özel şahıs ve işletmelerden karşılıksız burs olanağı sağlanmaktadır. Ayrıca ihtiyacı olan öğrencilerimize gelir sağlamak üzere, üniversite içerisinde sürekli eleman çalıştırmanın zorunlu olmadığı birimlerde (yemekhane, bilgi işlem, kütüphane vb.) kısmi zamanlı (Part-Time) görevlendirilmeler yapılmaktadır.

ÖĞRENME OLANAKLARI

Kütüphane:
Kütüphane Sistemine üye olduktan sonra, öğrenciler kütüphanenin kitap, dergi gibi birçok kaynağından faydalanabilirler. Kütüphanemizde, 12 adet bilgisayar öğrencilerimizin hizmetindedir. Buna ek olarak, öğrenciler kampus dışında Proxy sunucu ile, 14 adet veri tabanına erişebilmektedirler.

Bilgi Teknolojileri:

Üniversitemizde internet bağlantısı, eğitim ve araştırma çalışmalarını destekleyen  ULAKNET üzerinden Metro Ethernet yapısı ile sağlanmaktadır. Üniversitemiz aynı zamanda e-mail, ftp web hizmetleri, kablosuz internet gibi hizmetleri tüm personel ve öğrencilerin hizmetine sunmaktadır.
Öğrencilerimiz dilerse Bilgi İşlem Daire Başkanlığından kendi e-mail adreslerini alabilirler.

ULAŞIM

Güneybatı Anadolu’da Göller Bölgesinde yer alan Burdur’un, doğu ve güneyinde Antalya, batısında Denizli, güneybatısında Muğla, kuzeyine Afyon ve kuzeydoğusunda da Isparta yer alır. Ulaşımın kolay ve güvenli bir şekilde sağlandığı şehrimize Isparta'daki Süleyman Demirel Hava Limanı ayrıcalığı ile de ulaşabilirsiniz.

Şehir içinde ise Üniversitemizin en önemli avantajlarından biri de kolay ulaşımı olan bir şehirde bulunmasıdır. Şehir içinde ve İstiklal yerleşkesine ulaşım noktasında herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Ulaşım özel halk otobüsleri ile sağlanmakta olup hareket saatlerini öğrencilerimizin ders programlarına göre düzenlemektedirler.


MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 02482131014
Fax: 02482122718
Web: www.mehmetakif.edu.tr
E-posta: rektorluk@mehmetakif.edu.tr
Adres: İstiklal Yerleşkesi BURDUR
Rektör: ADEM KORKMAZ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar