Kırklareli Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Kırklareli Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Kırklareli Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Kırklareli Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Kırklareli Üniversitesi 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. Kırklareli ilinde bulunmaktadır.

29 Mayıs 2007 tarih ve 26536 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5662 sayılı Kanunla kurulan Kırklareli Üniversitesi, yeni kurulan Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi ile Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanan Teknik Eğitim Fakültesi ile Sağlık Yüksekokulu ile yedi Meslek Yüksekokulundan ve lisansüstü eğitim için yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsünden oluşmaktadır. Kırklareli Üniversitesi ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 1315 akademik ve idari personel kadrosu da ihdas edilmiştir.

2007 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nun 34 ve 78. sayfalarında kontenjanları gösterilen Kırklareli Üniversitesi'ne toplam 2.355 öğrenci alınmıştır. Böylece Kırklareli Üniversitesi ilk kayıtlarını yaparak öğrencilerine kavuşmuştur.

Kırklareli Üniversitesi Öğrenci Sayısı: 40.487
Kırklareli Üniversitesi Öğretim Elemanı Sayısı: 675

Kampüs

Kırklareli Üniversitesi'nin ana yerleşkesi olan  Kayalı Yerleşkemiz 3580 dönümlük alanı ve son gelişmelere uygun inşa edilmiş altyapısıyla 2013-2014 akademik yılından itibaren faaliyete geçmiştir.

Üniversitemizin, Kayalı Kampüsü hariç tutulduğunda, 101-150 kişi kapasiteli 1 amfisi, 114 sınıfı, 18 bilgisayar laboratuvarı, 22 değişik amaçlı laboratuvarı, 6 toplantı ve 8 konferans salonu, 1350 kişilik 8 öğrenci yemekhanesi, 200 kişilik 3 personel yemekhanesi, 2 kapalı ve 7 açık spor tesisi ile 32 dairelik personel lojmanı bulunmaktadır.

Kofçaz yolu üzerinde şehir merkezine 8 km uzaklıkta yeni yapılan Kayalı Kampüsü 3 bin 385 dönüm araziye sahip olup, merkezi derslikler, kapalı spor salonu, laboratuvar, yemekhane, yurt, kantin ve kafeteryalardan oluşuyor.

Beslenme
Öğrencilerin yemek ihtiyaçlarının karşılanması için 1350 kişilik 8 öğrenci yemekhanesi hizmet vermektedir. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından öğrencilere yemek hizmetinin en kaliteli ve sağlıklı biçimde verilmesi için yerleşkelerimizde bulunan yemekhane ve kantinlerle yemek üretim tesisleri düzenli olarak denetlenmektedir. Maddi durumu uygun olmayan öğrencilerimiz içinse yemek bursu verilmektedir.

Barınma
Öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kırklareli Merkezinde Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı iki binada 780 kız ve 594 erkek kapasiteli yurt bulunmaktadır. Lüleburgaz ilçesinde de Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait kız öğrenciler için 384 kişilik bir yurt bulunmaktadır. Kavaklı Kampüsü'nün karşısında 600 kişilik, Pınarhisar'da 300 kişik özel yurtlar bulunmakta ve buna ek olarak da il ve ilçe merkezlerinde başka birçok özel yurt, pansiyon ve otel işletmeci faaliyet göstermektedir.

Burs Olanakları
Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilerimize talepleri doğrultusunda burs, öğrenim ve katkı kredisi verilmektedir. Maddi durumu uygun olmayan öğrencilerimize Kırklareli Üniversitesi Bursu adlı bir burs verilmekte ve öğrencilerimize destek sağlanmaktadır.  

Sosyal Etkinlik Olanakları
Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, öğrenci kulüpleri aracılığıyla öğrencilerin yapmak istedikleri kültür ve sanat çalışmalarına destek verir ve üniversitenin konferans ve sergi salonlarını talep doğrultusunda öğrenci kulüplerinin hizmetine sunar. Her yıl finaller öncesi yapılan Bahar Şenlikleri ise öğrencilere yoğun geçen yılın yorgunluğunu atma ve sevdikleri solist ve  müzik gruplarını dinleme fırsatı sunar. 

Spor Etkinlikleri Olanakları
Üniversite bünyesinde 2 kapalı spor salonu ve 7 açık spor tesisi öğrencilerin sürekli olarak kullanımına açıktır.Bahar şenlikleri kapsamında spor turnuvaları düzenlenmekte ve birçok spor branşında yarışmalar yapılmaktadır. Üniversite spor takımları seçmelerinde seçilen öğrenciler ise üniversitemizi yurt içi ve yurt dışında yarışmalarda temsil etmektedir.

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kırklareli Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0288 212 96 88-89
Fax: 0 (288) 212 96 82
E-posta: ozelkalem@klu.edu.tr
Adres: Cumhuriyet Mahallesi Kofcaz Yolu Kayalı Yerleşkesi Merkez-Kırklareli
Rektör: Mustafa AYKAÇ

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar