Kırıkkale Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Kırıkkale Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Kırıkkale Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Kırıkkale Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
3 Temmuz 1992 tarihinde kurulan Kırıkkale Üniversitesi, kuruluş kanununa göre Fen-Edebiyat, iktisadi ve idari Bilimler, Mühendislik ve Veteriner Fakülteleri; Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri ile Ankara Üniversitesi'nden devralınan ve faal durumdaki tek birim olan Kırıkkale Meslek Yüksekokulu'ndan oluşmuştur. Kırıkkale Üniversitesi, kuruluşunu takip eden 1993-1994 eğitim-öğretim yılına, 3 fakültede 6 bölüm, 1 yüksekokulda 10 program; 2 enstitüde ise 8 anabilim daliyla başlamıştır.

1994-1995 öğretim yılı başında Keskin'de 3 programlı bir yüksekokul daha açan, Kırıkkale Üniversitesi'ne 3 Ocak 1995 tarihinde Tıp, Hukuk ve Eğitim Fakülteleri; 12 Ağustos 1998 tarihinde de Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu eklenmiştir. Bu birimlerden Hukuk ve Eğitim Fakültelerine 1997-1998, Tıp ve Veterinerlik Fakültelerine 1998-1999 öğretim yılında öğrenci alınmıştır. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ise 1999-2000 öğretim yilinda eğitime başlamıştır. Tıp Fakültesi’ne bağlı Araştırma ve Uygulama Hastanesi de 2001 yılında açılarak hizmete girmiştir. Ayrıca Diş Hekimliği Fakültesi’nin kuruluşu 24/06/2002 tarihinde Bakanlar Kurulu’nca onaylanmıştır ve poliklinik hizmeti vermektedir. Güzel Sanatlar Fakültemiz, 06.06.2005 tarihinde kurulmuştur.

Sağlık Bilimleri Fakültemiz ise; Milli Eğitim Bakanlığı'nın 26.11.2008 tarihli ve 27338 sayılı yazısı üzerine 28.03.1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30. maddesine göre, Bakanlar Kurulu kararınca 19.12.2008 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak kurulmuştur. Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Üniversitemizdeki fakülte sayımız 10’a ulaşmıştır.Bugün itibariyle Üniversitemizde; 12 Fakülte, 1 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitü ile eğitim-öğretim faaliyeti yapılmaktadır.

Kırıkkale, yakınlığı ve ulaşımın kolaylığı açısından Ankara'nın bir tür banliyösü durumundadir. Kırıkkale Üniversitesi de, büyük şehrin sorunlarından uzak, ancak bilimsel, kültürel ve sosyal imkanlarına kolayca ulaşilabilecek bir noktadır. Bu nedenle, büyük bir hızla gelişmektedir. Üniversite, öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısının azlığı bakımından ülkemizdeki tüm üniversiteler arasında ilk sıralarda bulunmaktadır.

Kırıkkale Üniversitesi Öğrenci Sayısı: 61.153
Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Elemanı Sayısı: 1.201

Şehirde Yaşam
Kırıkkale Üniversitesi, sadece eğitim-öğretim alanında değil, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler ile birlikte barınma, burs ve yurtdışı eğitim olanaklarıyla da cazibe merkezi konumundadır. Toplu taşıma araçları ile yapılan şehir içi ulaşım, öğrencilere büyük kolaylık ve rahatlık sunmaktadır.

Bir öğrencinin aylık gideri barınma dâhil 700TL/350 Avro civarındadır.

Türk Lirası-Avro bazında bazı takribi fiyatlar
Ekmek (1 adet) 50 Kuruş 0.30 Avro
Ortalama bir kafede bir fincan kahve 2-4 TL 1-2 Avro
Markette bir litre su 1 TL 0.50 Avro
Hamburger 4 TL 2 Avro
Markette kola 2 TL 1 Avro
Bir kilo şeker 3.5 TL 1.5 Avro
Bir kilo tavuk eti 6 TL 3 Avro
Bir düzine yumurta 2 TL 1 Avro
Bir kilo dana eti 20-25 TL 15 Avro
Bir litre bitkisel yağ 4 TL 2 Avro
Öğrenci Otobüs 1.4 TL 0.56 Avro
Bir litre petrol 4.5 TL 2.4 Avro
Öğrenci sinema bileti 8-10 TL 5 Avro

Beslenme Olanakları
Kırıkkale Üniversitesi merkez yerleşkesinde öğrencilere hizmet veren büyük bir merkezi kafeterya merkez mutfak ve yemekhaneler bulunmaktadır.

Öğrencilerin öğlen ve akşam olmak üzere ucuz, dengeli ve sağlıklı beslenebilmeleri için kalori hesabına dayalı dört çeşit yemek verilmektedir.

Keskin Meslek Yüksekokulu, Hacılar Hüseyin Aytemiz Meslek Yüksekokulu ve Delice Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde de öğrencilerimize yemek hizmeti verilmektedir.

Ayrıca tüm birimlerimizde kantin mevcuttur. Üniversitemiz merkez yerleşkesinde konukevi ve yemek salonu bulunmaktadır.

Tıp Fakültemize bağlı hastanemizde yer alan tam donanımlı mutfak hastaların yanı sıra tüm çalışanların yemek ihtiyacını karşılamaktadır.

Konaklama
Kredi Yurtlar Kurumunun Merkez Kampusta bulunan 852 kişilik erkek, 1230 kişilik kız yurdu, Keskin Kampusunda 162 kişilik erkek, Keskin ilçe merkezinde 200 kişi kapasiteli kız yurdu hizmet vermektedir. Bunun yanı sıra Kırıkkale ilinde 30 civarında özel yurt bulunmaktadır.

Gelen Öğrenciler için Konaklama İmkânları
A. Yurt-Kur Öğrenci Yurdu Bu yurtlar YURT-KUR tarafından çalıştırılır. Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi öğrenciler için rezervasyon yapar. Öğrenciler 4 veya 6 öğrenci ile odalarını ile paylaşır.

B. Kırıkkale Üniversitesi Öğrencileri ile Ev Arkadaşlığı Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi, yurt dışından gelen öğrencilere Türk öğrencilerle kalabilecekleri ev ayarlamasına yardımcı olur.

Bazı yurt adresleri:
Kredi ve Yurtlar Kurumu
Kırıkkale Öğrenci Yurdu
Merkez Yerleşke Yahşihan/KIRIKKALE
Tel: (0.318) 357 23 02 – 357 23 90-91-92
Kredi ve Yurtlar Kurumu
Keskin Kız Öğrenci Yurdu
Cumhuriyet Meydanı Keskin/KIRIKKALE 
Tel: (0.318) 515 52 22-23
Kredi ve Yurtlar Kurumu
Keskin Erkek Öğrenci Yurdu
Keskin Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi Keskin/KIRIKKALE 
Tel: (0.318) 515 52 20-21

Öğrenim Olanakları
Kırıkkale Üniversitesi Merkez Yerleşkesi şehir merkezine 7 km uzaklıkta Kırıkkale Ankara karayolu üzerindedir. Bu nedenle şehirlerarası ulaşımı oldukça kolay olup şehir merkezi ile yerleşke arasında toplu taşım araçları ile ulaşım sağlanmaktadır.

Keskin yerleşkesinde bulunan Keskin Meslek Yüksekokulu, Hacılar Beldesinde bulunan Hacılar Hüseyin Aytemiz Meslek Yüksekokuluna, Delice Beldesinde bulunan Delice Meslek Yüksekokuluna ve Bahşılı Fatma Şenses Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokuluna ulaşım, ilgili ilçe ve belde belediyelerine ait tarifeli toplu taşım araçları ile sağlanmaktadır.

Editörün Özel Yorumu: Kırıkkale Üniversitesinde okumak isteyen öğrencilerimiz için birkaç bilgi vermeye çalışacağım Kırıkkale Üniversitesinde okumuş biri olarak. Üniversite Ankara'ya yakın olması sebebiyle son derece gelişmiş denilebilir. Örneğin Ankara'da çalışmak isteyen akademisyenlerin bir şekilde Ankara olmaması sonucu en yakın yerin Kırıkkale olması sebebiyle üniversite gayet kaliteli öğretim görevlilerini bünyesinde barındırıyor. Kırıkkale küçük bir kent bundan dolayı ders çalışmak için gelecek öğrenciler için uygun bir yer. Fakat sosyal etkinlikleri ön planda tutmayı düşünen arkadaşlar için hayal kırıklığı yaratabilir. Şehrin küçük olması sonucu sosyal aktivite imkanları da haliyle sınırlı doğal olarak. Yahşihan ana yerleşkenin yanında bulunan Yenişehir mahallesi üniversite öğrencilerinin sosyal aktivitelerde bulunabileceği tek yer sayılabilir. Yenişehir Yurtkur binaları ve öğrencilerin kalacağı apartlardan oluşuyor hemen hemen. Yenişehir'de bulunan kafeler öğrencilerin uğrak mekanları. Kırıkkale Ankara'ya bir saat uzaklıkta Ankara'da oturan öğrenciler git gel yapma imkanına sahip fakat biraz yorucu olabilir. Kısacası ders çalışmaya kendini geliştirmeye gelecek öğrenciler için tavsiye edilebilir. Fakat eğlenceyi ön planda tutacak kişiler için tavsiye etmek doğru olmaz. 

Ulaşım Ücretleri:
Merkezden minibüs ile okula gelmek 1.75 TL
Okul içi ring servisi: 40 kuruş

Apart Fiyatları (Ortalama)

Kızlar için: 350 TL'den başlayıp 600 TL'ye kadar değişebilir.
Erkekler İçin: 400 TL'den başlayıp 700 TL'ye kadar değişebilir.
Kırıkkale Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 03183573644
Fax: 03183573694
Web: www.kku.edu.tr
E-posta: ozelkalem@kku.edu.tr
Adres: Kırıkkale Üniversitesi Ankara Yolu 7. Km 71450 Yahşihan/Kırıkkale
Rektör: EKREM YILDIZ


KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar