Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kahramanmaraş'ta bulunan devlet üniversitesidir.Kahramanmaraş Akdeniz bölgesindedir.Hava yolu, karayolu ve demir yoluyla ulaşım imkanının olduğu Kahramanmaraş bir milyondan fazla nüfusuyla hareketli bir şehirdir.

11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 3837 sayılı yasa ile kurulmuştur.


Üniversite, şehir merkezinde, Merkez, Karacasu, Tıp Fakültesi, Avşar kampüslerinden oluşmaktadır. Avşar Kampüsü Sır Barajı ile sınırı olan ve Kayseri Devlet yolunun 10. kilometresinde bulunan Avşar kesiminde yer almakta, Rektörlük, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Ve Mimarlik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Orman Fakültesi, Ziraat Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi Hukuk Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu birimleri ile merkez kampüs olarak faaliyet göstermektedir. Ayrıca Elbistan ilçesinde Teknoloji Fakültesi üniversitenin, 12.fakültesi olarak 2008 yılından itibaren eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programları Öğrenci ve Akademik Personel Sayısı
Birim İsmiÖğrenci SayısıTam Zamanlı Öğretim Üyesi Sayısı
Eğitim Fakültesi212
Fen-Edebiyat Fakültesi2840525
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi2015372
İlahiyat Fakültesi11319
Ziraat Fakültesi711122
Orman Fakültesi46184
Mühendislik Fakültesi993131
Tıp Fakültesi19722
Yüksekokullar53191
Meslek Yüksekokulları86551442 
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yüksek Lisans Programları Öğrenci Sayısı
Birim İsmiMaster Öğrenci SayısıDoktora Öğrenci Sayısı
Sosyal Bilimler Enstitüsü46719
Fen Bilimleri Enstitüsü46484
Sağlık Bilimleri Enstitüsü-23 

Ulaşım

Şehir merkezine 14 km. uzaklıkta olan Avşar Yerleşkesine ulaşım belediye otobüsleri, halk otobüsleri ve dolmuşlar ile gerçekleşmektedir. Belediye otobüsleri mesai saatleri içinde, halk otobüsleri ise saat 24 e kadar hizmet vermektedirler.

Şehirlerarası yolcu otobüsleri ile otogara gelen öğrencilerimiz otogar içerisindeki KSÜ kayıt bürosuna başvurarak ücretsiz servislerimiz ile kayıt merkezine taşınacaklardır. İsteyen öğrencilerimiz ise Avşar Yerleşkesi yazan belediye ve halk otobüsleri ile dolmuşlara binerek kayıt merkezine ulaşabilirler


Özel arabaları ile Kahramanmaraş’a gelecekler Avşar Yerleşkesine trafik levhalarını takip ederek kolaylıkla ulaşabilirler.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0344 280 1000
Fax: 0344 2801037
Web: www.ksu.edu.tr
E-posta: gsekr@ksu.edu.tr
Adres: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü Avşar Yerleşkesi
Rektör: DURMUŞ DEVECİ

SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar