İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

İstanbul Medeniyet Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. İstanbul Medeniyet Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
İstanbul Medeniyet Üniversitesi (İMÜ), 21 Temmuz 2010 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. İstanbul’un 9. devlet üniversitesi olarak 27648 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6005 No’lu kanun ile kuruldu.

11 Fakülte, 2 Yüksekokul ve 4 Enstitüden oluşan üniversitenin ana yerleşke alanı, Anadolu Yakası D-100 Karayolu üzerinde Üsküdar ve Kadıköy ilçe sınırlarındadır.

TÜBİTAK tarafından belirlenen ‘Yenilikçilik Ve Girişimcilik İndeksi’nde Türkiye’deki 50 üniversite arasında 40. sırada yer almıştır. 

Yerleşkeler
Güney Kampüs: Rektörlük binasının bulunduğu güney kampüsü D-100 karayolunun güney tarafında, kadıköy ilçesi sınırlarında bulunmaktadır. İngilizce hazırlık binası buradadır. Adresi: Dumlupınar mahallesi, D-100 Karayolu No:98 Kadıköy / İstanbul

Kuzey Kampüs: Derslikler, idari ve akademik ofislerin bulunduğu kuzey kampüsünde eğitim ve araştırma faaliyetlerine geçici binalarda devam edilmektedir. Kuzey kampüsü, üsküdar ilçesi sınırlarında bulunmaktadır. Adresi: Ünalan Mah. Ünalan Sok. D-100 Karayolu yanyol 34700 Üsküdar / İstanbul

Maltepe Yerleşkesi: Geçici olarak ingilizce hazırlık eğitiminin devam ettiği maltepe yerleşkesi bulunmaktadır. Adresi: Cevizli Mahallesi Gürbüz Sok. No: 6 Maltepe / İstanbul

Sağlık Yerleşkesi: T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermektedir ve Kadıköy Göztepede yer almaktadır. Adresi: S.B. - İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doktor Erkin caddesi Kadıköy / İstanbul

Tuzla Teknopark

Ayrıca Üsküdar Altunizade'de bulunan ek binada, "Medeniyet Uygulama ve Araştırma Merkezi", "Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi", "Uzaktan Eğitim Merkezi", "Sosyopark" ve "Psikolojik Danışmanlık Birimi" faaliyet göstermektedir. Tuzla, Akfıratta Teknopark çalışmaları devam etmektedir. Adresi: Mahir İz Caddesi No :17/1 Altunizade -Üsküdar (Capitol AVM karşısı)

BESLENME

Beslenme Hizmeti Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak hizmet vermektedir. Yemeklerimiz kendi mutfağımızda hazırlanmaktadır.

Üniversitemizde Öğrenci ve Personelimizin beslenme ihtiyaçları; Rektörlük Yerleşkesinde bulunan üretim mutfağımızda hazırlanmaktadır. Hazırlanan yemekler Üniversitemize bağlı bulunan Güney Yerleşkesi Kampüsü, Kuzey Yerleşkesi Kampüsü ve Rektörlük Yerleşkesi Kampüsü yemekhanelerinde yaklaşık bin öğrenci ve personelimize sıcak olarak sunulmaktadır.


Üretim mutfağından yerleşkelerimiz yemekhanelerine getirilen yemekler servise hazırlanarak servis saatinde dağıtılmaktadır. Yemek servis bölümlerinde kullanılan fırınlar yemeklerin sıcak ve taze kalmasını sağlamaktadır.


Servis saatleri yerleşkelerimizdeki bölümlerin öğle tatili göz önüne alınarak Daire Başkanlığımızca belirlenmektedir. Ayrıca kendi mutfağımızda ürettiğimiz yemekler her gün Diyetisyen ve Gıda Mühendisi tarafından rutin bir şekilde kontrol edilmektedir.


BARINMA

Üniversitemize İl dışından gelen öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından işletilen yurtların yanı sıra çok sayıda özel yurt ve pansiyonlarda hizmet verilmektedir.

Ulaşım yönünden Üniversitemiz İstanbul’un en şanslı konumundadır.


Ayrıca Kredi Yurtlar Kurumu tarafından Yeni kurulacak kampüs alanımızda büyük bir yurt binası yapılması planlanmaktadır.


SPOR TESİSLERİ

Üniversitemiz Kuzey Kampüsünde bir adet basketbol ve voleybol sahası bulunmaktadır.Öğrencilerimiz basketbol ve voleybol sahalarından faydalanabilmektedir.

Güney Kampüste bir adet futbol, iki adet tenis ve iki adet basketbol sahası 2017 yılında faaliyete geçirilmek üzere çalışmaları devam etmektedir.


İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN
İstanbul Medeniyet Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0 216 280 33 33
Fax: 0 216 602 28 05
Web: www.medeniyet.edu.tr
E-posta: ozelkalem@medeniyet.edu.tr
Adres: Dumlupınar mahallesi, D-100 Karayolu No:98 Kadıköy / İstanbul
Rektör: MUHAMMET İHSAN KARAMAN

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar