Giresun Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Giresun Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Giresun Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Giresun Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
iresun Üniversitesi 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu kapsamında kurulmuş olup halen 13 Fakülte, 3 Enstitü, 6 Yüksekokul, 12 Meslek Yüksekokulu, 18 Araştırma ve Uygulama Merkezi ve 1  Devlet Konservatuvarı ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

İdari yönetim örgütünün başında bir genel sekreter, bir genel sekreter yardımcısı, daire başkanlıkları, hukuk müşavirliği, Rektör tarafından varlığına ihtiyaç duyulan ERASMUS, MEVLANA, Dış ilişkiler, Basın ve Halkla İlişkiler gibi ofisler ve bu birimlerde çalışan memurlardan oluşur.


Giresun Merkez Güre Yerleşkesinde Rektörlük Hizmet Binası, Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Devlet Konservatuvarı ile açık spor alanları, kütüphane, iki konferans salonu, iki toplantı salonu, çok amaçlı uygulama salonu, merkezi laboratuvar, Mühendislik fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile lojmanlar, gezi alanları ve kafeterya bulunmaktadır.


Güre Yerleşkesinde, Üniversitemizin Eğitim alanı ihtiyaçlarının karşılanması için, 28.03.2013 tarihinde TOKİ tarafından başlatılan 1. ETAP 55 bin metrekare inşaatımız devam etmektedir. Yeni yapılan inşaat alanında; Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Enstitüler ve Araştırma Merkezi ile Fen Fakültesi binaları yer alacaktır.


Gazipaşa Yerleşkesi şehir merkezinde yer almaktadır. Yerleşke içinde; Fen Edebiyat Fakültesi, Giresun Meslek Yüksekokulu, İslami İlimler Fakültesi, TÖMER, misafirhane ile spor salonu, kütüphane, teknoloji salonu, kimya laboratuvarları, dinlenme ve yürüyüş alanları, kafeterya ve kantin vardır.


Nizamiye Yerleşkesi de yine şehir merkezinde yer almaktadır. Tıp Fakültesi  Morfoloji binası ve Dekanlık, Mediko Sosyal Merkezi ve Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi yerleşke içinde bulunmaktadır.


Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi (Hastanesi) Ek Hizmet Binamızda 04 Temmuz 2013 tarihinde Debboy Mevkinde Giresunlulara Sağlık Hizmeti vermeye başlamıştır.


Kale/Kapu mevkinde Rektörlük binamız, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bölüm Başkanlıkları, Hukuk Müşavirliği ile Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü bulunmaktadır.


Yine Merkezde Yabancı Diller Yüksekokulu yer almaktadır.


Ayrıca ilçelerimizde; Piraziz’de Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bulancak’ta Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Sivil Havacılık Yüksekokulu, Keşap’ta Meslek Yüksekokulu, Espiye’de Meslek Yüksekokulu, Tirebolu’da İletişim Fakültesi ve Mehmet Bayrak Meslek Yüksekokulu, Görele’de Sanatlar Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Eynesil’de Kamil Nalbant Meslek Yüksekokulu, Dereli’de Meslek Yüksekokulu, Şebinkarahisar’da Teknik ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokuları ve Alucra’da Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu yer almaktadır.


Yeni kurulan Turizm Fakültemizde Keşap ilçemizde planlanmaktadır.


Barınma

Giresun Üniversitesi’nin kendi yurdu bulunmamaktadır. Üniversitemize gelen yabancı uyruklu öğrenciler Türk öğrencilerle aynı koşullarda Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalabilirler. Buna ek olarak, şehrimizde özel yurt alternatifleri de mevcuttur. Türk ve yabancı örgencilerimiz için Kredi Yurtlar Kurumu hariç şehrimizde Kız ve Erkek öğrencilerimiz için Özel Yurtlar ve Giresun Üniversitesi Sosyal Tesisinde de öğrencilerimiz barınabilir.

Beslenme

Üniversitemizin farklı kampüslerinde yemekhaneler mevcuttur. Söz konusu yemekhanelerde öğrencilerimiz 1,5 tl karşılığında yemeklerini yiyebilmektedir. Buna ek olarak, üniversitemiz binalarında kafetaryalar da mevcuttur. Ayrıca, öğrencilerimiz şehir merkezindeki restoran ve kafelere kolaylıkla erişebilir.

Sağlık

Yüksek Öğretim Kurumu tarafından ayrılan kontenjanlar dahilinde burs alan yabancı öğrencilerin sağlık giderleri Üniversitemizin Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bütçesinden karşılanır. Diğer öğrenciler öğrenim gördükleri dönemde, Sosyal Güvenlik Kurumu’na yaptırılan tescil işleminin ardından kendi primlerini ödemek suretiyle genel sağlık sigortasından faydalanırlar.

Burs Olanakları

Öğrenimine devam edebilmek için ekonomik desteğe ihtiyaç duyan başarılı öğrencilere çeşitli kurum, vakıf, dernek ve şirketler tarafından burs/kredi verilmektedir. Bu kurumların başında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu gelmektedir.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bursları

• Katkı (Harç) Kredisi (Karşılıklı)
• Öğrenim Kredisi (Karşılıklı)
• Burs (Karşılıksız)

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN
Giresun Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0454 310 10 00
Fax: 0454 310 10 16
Web: www.giresun.edu.tr
E-posta: rektor@giresun.edu.tr
Adres: Giresun Üniversitesi | Giresun
Rektör: CEVDET COŞKUN

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar