Gaziantep Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Gaziantep Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Gaziantep Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Gaziantep Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Gaziantep Üniversitesi, öğretime 1973 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi`ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamış ve 1987 yılında üniversite tüzel kişiliğini kazanmış olan, Gaziantep`te bulunan bir devlet üniversitesidir.
15 Fakülte, 3 Yüksekokul, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, 4 Enstitü ve 10 Meslek Yüksekokulundan oluşan bir bölge üniversitesi haline gelmiştir.

Tüm fakülte ve yüksekokullarda öğrenci alınan bölüm ve program sayısı 2002 yılında toplam 104 olmuştur. Mevcut öğretim elemanı sayısı 763 olup, 2009 yılı itibariyle yaklaşık 17.200 öğrenci eğitim öğretim görmekteyken bu sayı 2014'da 34.000'e çıkmıştır. Ayrıca üniversitede 33 ülkeden 500 kadar yabancı öğrenci de eğitim görmektedir.

2009 Haziran itibari ile 2009-2010 döneminde İslahiye İİBF, Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Diş Hekimliği fakültelerine ögrenci alınması kararlaştırılmıştır. Ayıca Nizip Egitim, Uygulamalı Teknik Bilimler ve Havacılık ve Savunma Fakülteleri de kurulma aşamasındadır.

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI: 38000
AKADEMİK PERSONEL SAYISI: 1490
İDARİ PERSONEL SAYISI: 1290

Spor Tesisleri ve Faaliyetleri
Gaziantep Üniversitesinde spor faaliyetleri, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim elemanları danışmanlığında, Sağlık, Kültür ve Spor Müdürlüğü bünyesinde yürütülmektedir. Temel amaç; öğrencilerinin ve çalışanlarının beden sağlıklarını korumak ve geliştirmek, onlara disiplin ve çalışma alışkanlığı kazandırmak, spora karşı ilgilerini artırmak, enerjilerini bu olumlu yöne doğru yöneltmek, boş zamanlarını ilgi duydukları spor dallarında çalışarak değerlendirmelerine olanak sunmaktır.

Üniversitede biri yurt kompleksi içerisinde olmak üzere iki adet 500 seyirci kapasiteli spor salonu, birer adet kondisyon ve güreş salonu, birçok açık basketbol, voleybol ve futbol sahaları, çim ve halı saha, tenis kortları ve bir adet yarı olimpik yüzme havuzu bulunmaktadır.

YURT OLANAKLARI
Üniversitemize il dışından gelen öğrencilerin barınma ihtiyaçları Merkez ve Nizip kampüs alanları içerisinde bulunan Yurt-Kur'a bağlı 400 öğrenci kapasiteli yurtlarda karşılanmaktadır. Ayrıca, İslahiye'deki öğrencilerimiz için Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca işletilen 200 yatak kapasiteli ve Gaziantep Üniversitesi Vakfı'na ait 64 yatak kapasiteli TOKİ Konutlarında yurt hizmeti verilmektedir.

BESLENME
Kampüs içerisinde bulunan 3 katlı ve 3500 kişilik kapasiteye sahip merkezi kafeteryada Gaziantep ve Türk mutfağının lezzetli yemekleriyle öğrencilerimize ucuz, lezzetli ve sağlıklı beslenme hizmeti sunulmaktadır.

Öğrenci yemekleri, uzman diyetisyenler denetiminde, mevsimlere göre öğrencilerin ihtiyacı olan kalori ve diğer besin maddeleri hesaplanarak, bu ihtiyacı karşılayacak şekilde hazırlanmaktadır.

Merkezi Kafeterya hafta içi öğle yemeği hizmeti sunmakta olup, akşamları ve tatil günlerinde ise öğrenciler yurtlarda ve kampüs içerisinde bulunan özel kafeteryalardan faydalanabilmektedir.

Kampüsümüz içerisinde ayrıca bir pastane ve pide-lahmacun fırını öğrencilerin faydalanabileceği yiyecek içecek işletmelerindendir. 

Üniversitenin Gaziantep dışındaki tüm kampüslerinde de öğrencilere yemek hizmeti verilmektedir.

BARINMA    
Üniversitemize il dışından gelen öğrencilerin Gaziantep kampüsündeki barınma ihtiyaçları, YURT-KUR`a bağlı öğrenci yurtlarından karşılanmaktadır. Yurt, erkek öğrenciler için 1046, kız öğrenciler için 972 yatak kapasitesine sahiptir. Yurtlarda öğrencilerin yemek yiyebileceği yemekhane ve kafeterya bulunmakta olup, bir adet kapalı spor salonu, bilardo salonu, kütüphane, çamaşırhane ve kuaför salonu mevcuttur. Ayrıca bilgisayar ve internet imkanları sunulmaktadır.

Yurtlarda barınma imkanı bulamayan öğrencilerimiz için özel girişimciler tarafından işletilen yurt, pansiyon ve ev gibi alternatifler bulunmakta ve şehrimizde öğrenciler için barınma sorun teşkil etmemektedir.

KAMPÜS OLANAKLARI
Üniversitemiz, öğrencilerine ve tüm akademik  personele sunduğu gelişmiş kütüphane imkanları, modern araştırma laboratuarları  ve bilgi-işlem alt yapısı ile her türlü araştırma ve geliştirme faaliyetlerini  en üst düzeyde desteklemektedir. Sosyal ve kültürel faaliyetler, artan bir  hızla devam etmektedir. Öğrenci toplulukları çeşitli etkinliklerle sosyal ve  kültürel faaliyetlere önemli ölçüde katkıda bulunmakta olup, ülkemizi ilgilendiren ekonomik, siyasi ve uluslar arası konularda tanınmış simaların  katıldığı birçok bilimsel toplantı düzenlenmektedir.

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Gaziantep Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0342 3601010
Fax: 0342 3604377
Web: www.gantep.edu.tr
E-posta: reksek@gantep.edu.tr
Adres: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
Rektör: ALİ GÜR

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar