Fırat Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Fırat Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Elazığ Fırat Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Fırat Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Fırat Üniversitesi Elazığ merkezde bulunan bir devlet üniversitesidir. İlk olarak 1967 yılında Elazığ Yüksek Teknik Okulu olarak açılmıştır. Aynı yıl içinde Ankara Üniversitesi Senatosu’nun Elazığ Veteriner Fakültesi’nin kurulmasını öngören kararı Milli Eğitim Bakanlığı’nca onaylanmıştır. Teknik Yüksekokul, 1184 Sayılı Kanunla 1969 yılında Elazığ Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi’ne (EDMMA) dönüşmüş, Veteriner Fakültesi de 1970 yılında Ankara Üniversitesi’ne bağlı olarak öğretime açılmıştır. Kuruluşu 11 Nisan 1975 tarih ve 1873 Sayılı Kanunla gerçekleşen Fırat Üniversitesi’nin çekirdeğini Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi oluşturmuştur. 1975–1976 eğitim öğretim yılında Fen-Edebiyat Fakülteleri’nin de ilavesiyle üniversite, eğitim ve öğretime üç fakülte ile başlamıştır. EDMMA (Elazığ Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi) ise Mühendislik Fakültesi’ne dönüştürülerek üniversite bünyesinde yer almıştır.

Fırat Teknokent
Fırat Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinin yönetici şirketi olan Fırat Teknokent, özellikle yeni ve ileri teknoloji alanlarında Ar-Ge faaliyetleri yürüten ve yazılım geliştirme alanında faaliyet gösteren, teknoloji firmalarına uluslararası standartlarda teknokent hizmetleri sunan 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri yasasına göre Fırat Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. adıyla kurulmuş olan teknoparktır.

ULAŞIM VE KALINABİLECEK YERLER
Uçak ile
Elazığ'a İstanbul , Ankara ve İzmir'den THY, Anadolujet, Pegasus gibi Hava yolu şirketlerinin uçuşları bulunmaktadır.

Otobüs ile
Murat, Hazar, ve Elazığlılar otobüs firmaları ile ülkemizin bir çok ilinden Elazığ'a düzenli otobüs seferleri bulunmaktadır.
Elazığ ilinde kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhaneler ile çeşitli oteller bulunmaktadır
Fırat Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0 424 212 85 10
Fax: 0424 212 27 17
Web: http://www.firat.edu.tr/
E-posta: okalem@firat.edu.tr
Adres: Fırat Üniversitesi Rektörlüğü 23119 ELAZIĞ
Rektör: Kutbeddin DEMİRDAĞ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar