Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Eskişehir Osmangazi Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir'deki bir devlet üniversitesi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin kuruluşu, Eskişehir'de üniversite yaşamını başlatan Tıp, Mühendislik-Mimarlık ve Fen Edebiyat Fakültelerinin kuruluş tarihi olan 1970 yılına dayanır.


18 Ağustos 1993'te çıkan 496 sayılı KHK ile Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi adı ile yeni bir üniversite kurulmuş ve Anadolu Üniversitesine bağlı olan Tıp, Mühendislik-Mimarlık ve Fen-Edebiyat Fakülteleri, Sağlık Hizmetleri ve Eskişehir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları, Fen Bilimleri, Metalurji ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri ile yeni kurulan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü bu Üniversiteye bağlanmıştır. 1994'de Sivrihisar Meslek Yüksekokulu, 1995'te Ziraat ve İlahiyat Fakülteleri, 1996'da Eskişehir Sağlık Yüksekokulu (2015'te Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürülmüştür),, 1998'de Eğitim Fakültesi kurularak Üniversite bünyesine katılmıştır.


2005 yılında adı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) olarak değiştirilen üniversitenin bünyesinde, 2007'de Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu (2013'te Turizm Fakültesine dönüştürülmüştür), Mahmudiye Meslek Yüksekokulu ve Devlet Konservatuarı 2008'de Diş Hekimliği Fakültesi, 2009'da Sanat ve Tasarım Fakültesi, 2010'da Eskişehir Meslek Yüksekokulu ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü kurulmuştur.


2015-2016 Öğretim Yılı itibariyle, 11 Fakülte, 1 Devlet Konservatuarı, 4 Meslek Yüksekokulu, 5 Enstitü'de, 1264'ü Doktora, 3813'ü Yüksek lisans, 22857'si Lisans olmak üzere Toplam 29822 öğrenci öğrenim görmektedir.


BESLENME

Meşelik yerleşkemizde 8000 m2 kullanım alanı olan, dört katlı, içerisinde kafeterya, öğrenci, idari personel ve öğretim elemanları için ayrı mekanların bulunduğu merkezi yemekhanede öğrencilerin beslenme ihtiyaçları sağlanmaktadır. Ayrıca tüm birimlerdeki öğrenci kafeter- yalarında sıcak ve soğuk içeceklerin yanında fast- food seçenekleri de mevcuttur.Üniversite Hastanesinde bulunan kantinler, fast- food salonu ve pastaneden öğrencilerimiz de yararlanmaktadır.

BARINMA

Üniversitemiz Meşelik yerleşkesine bitişik Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Dumlupınar ve Eskişehir Yurtları bulunmaktadır. Aynı kuruma bağlı Yunusemre Yurdu ve Cumhuriyet Kız Öğrenci Yurdu da şehrimizin değişik semtlerinde öğrencilere hizmet vermektedir. Ayrıca özel yurtlar ve stüdyo tipi evler de öğrencilerin barınma gereksinimlerine cevap verebilecek niteliktedir.

Kente Ulaşım

Eskişehir İstanbul’a 315 Ankara’ya 230 Bursa’ya 150 İzmir’e 415 ve Antalya’ya 450 kilometre uzaklıktadır. Karayolu ile olduğu gibi demiryolu ile de yurdumuzun hemen her tarafına bağlantısı bulunmaktadır.

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0 222 239 71 48
Fax: 0222 239 54 00
Web: www.ogu.edu.tr
E-posta: rektor@ogu.edu.tr
Adres: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meşelik Yerleşkesi 26480 Eskişehir
Rektör: HASAN GÖNEN

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar