Dumlupınar Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Kütahya Dumlupınar Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Dumlupınar Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Dumlupınar Üniversitesi, Türkiye'nin Kütahya ilinde bulunan devlet üniversitesi.
03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla kurulmuştur. Dört fakülte ve iki enstitünün kuruluşu da aynı kanunda yer almıştır. Daha önce Anadolu Üniversitesine bağlı olarak faaliyetini sürdüren, Kütahya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Kütahya Meslek Yüksekokulu üniversitenin çekirdeğini oluşturmuştur.

Akademik Birimler

Fakülteler
Diş Hekimliği Fakültesi
Eğitim Fakültesi
Fen Edebiyat Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İlahiyat Fakültesi
Mimarlık Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Simav Teknoloji Fakültesi
Tıp Fakültesi

Yüksekokullar

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Kütahya Sağlık Yüksekokulu
Tavşanlı Turizm İşl. ve Otel. Yüksekokulu
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
Yabancı Diller Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulları

Altıntaş Meslek Yüksekokulu
Dumlupınar Meslek Yüksekokulu
Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu
Emet Meslek Yüksekokulu
Gediz Meslek Yüksekokulu
Gediz Sağlık Hiz. Meslek Yüksekokulu
Hisarcık Meslek Yüksekokulu
Kütahya Sos. Bilimler Meslek Yüksekokulu
Kütahya Tek. Bilimler Meslek Yüksekokulu
Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu
Pazarlar Meslek Yüksekokulu
Simav Meslek Yüksekokulu
Simav Sağlık Hiz. Meslek yüksekokulu
Şaphane Meslek Yüksekokulu
Tavşanlı Meslek Yüksekokulu

Enstitüler

Eğitim Bilimleri Enstitüsü
Fen Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Rektörlük Birimleri

Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Bölümü
Enformatik Bölümü
Sosyal Sorumluluk Projeleri Yönetim Birimi
Türk Dili Bölümü

Kampüs

Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya il merkezinde: Evliya Çelebi ve Germiyan Kampüsü olmak üzere iki kampüse, 10 ilçede de  ayrı bina ve kampüs alanlarına sahiptir. Evliya Çelebi Kampüsü,7500 dekarın üzerinde bir alana sahiptir. Kampüse giriş, Üniversite inşaatlarının mimari felsefesi olan Osmanlı-Selçuklu yapımı tarzında, gelen insanları kucaklayan formda, ortada iki büyük  kulenin yer aldığı, yanlara doğru küçülen kuleler ve bu kulelerin arasındaki kemerli girişlerin olduğu taş kapıdan sağlanmaktadır. Kampüs alanında mevcut yapılanma ile gelişme alanlarını ayıran, kampüsü çevreleyen geniş bir ring yolu oluşturulmuş ve fakülte bloklarının içine taşıtların girmesi engellenmiştir. Taşıt ve yaya sirkülasyon alanları birbirinden büyük ölçüde ayrılmıştır.
Kampüs giriş kapısından girildiğinde 160×300 m boyutlarında büyük bir meydan yer almaktadır.

Giriş kapısının karşısında, kapı ile aynı aksta Rektörlük binası yer almaktadır. Meydanın sağ ve sol tarafında Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve bu fakültelerin dekanlık ve öğretim binaları bulunmaktadır. Meydanda giriş kapısı ile Rektörlük binası arasında beş adet havuz yapılmıştır. Havuzlar ile Rektörlük binası arasında Üniversitemizin simgesi olan Atatürk ve Dumlupınar Anıtı bulunmaktadır.


Dumlupınar Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Tıp Fakültesi, Simav Teknik Eğitim ve Simav Teknoloji Fakültesi, İlahiyat Fakültesi olmak üzere 9 fakülte, Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Yabancı Diller Yüksekokulu olmak üzere 4 yüksekokul Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü olmak üzere 4 enstitü ve Kütahya Teknik Bilimler, Kütahya Sosyal Bilimler, Tavşanlı, Simav, Simav Sağlık Hizmetleri, Gediz, Gediz Sağlık  Hizmetleri, Emet, Hisarcık, Domaniç, Altıntaş, Şaphane, Pazarlar Meslek Yüksekokulları olmak üzere 13 meslek yüksekokuluyla eğitim-öğretim vermektedir. Ayrıca, Üniversitemizde Diş Hekimliği Fakültesi, Mimarlık  Fakültesi ile Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu kurulmuş olup, henüz öğrenci alınmamaktadır.


Beslenme İmkanları 

Üniversitemiz kuruluşundan bu yana Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren öğrencilere yönelik hizmetlerin en önemlilerinden biri beslenme hizmetidir. Bu hizmeti Evliya Çelebi Yerleşkesi ve Germiyan Yerleşkesinde bulunan toplam 2 adet yemekhanede taşımalı olarak sağlamaktadır.

Bu hizmeti gerçekleştirirken en önemli faktörün insan sağlığı olduğunun bilincinde olup, öğrencimize yönelik sağlıklı ve hijyenik ortamı sağlayan, en iyi koşullarda hazırlanmış, kişinin günlük alması gereken besin öğelerinden oluşan menü sunulmaktadır. Bu hizmetler Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından görevli Gıda Teknikeri, Diyetisyen ile bu hizmeti gerçekleştiren yemek şirketinin diyetisyeni tarafından ortaklaşa gerçekleştirilmektedir. Şirket mutfağında besin değeri ve kalori hesaplaması yapılan yemekler, yerleşkeler içinde bulunan birimlerimizin yemekhanelerine sevk edilerek öğrencilerimize temiz ve sakin bir ortamda sunulmaktadır.


Öğrencilerimize en iyi hizmeti sunabilmek adına; Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesince görevlendirilen personelimiz günlük denetim ve kontrollerini sürdürmektedir. Gıda Teknikeri, Diyetisyenlerimiz ve yemek şirketinin diyetisyeni tarafından ortaklaşa oluşturulan aylık menü dönüşümlü olarak hazırlanmakta ve öğrencilerimizin günlük alması gereken 2500 k/kal’nin asgari 1000 k/kal’ni öğle yemeğinde alması sağlanmaktadır.


Öğrencilerimiz elektronik kart kullanarak günlük bir öğün ücreti ödeyerek yemek hizmetinden faydalanmaktadırlar.

Fakülte ve yüksekokullarca belirlenen başarılı ve gelir düzeyi düşük bulunan öğrencilerin ücretsiz yemek hizmetinden yararlanmaları sağlanmaktadır.

Barınma Hizmetleri

Üniversitemiz Evliya Çelebi Yerleşkesinde bulunan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Hüsnü ÖZYEĞİN Kız Öğrenci Yurdu 01.10.2006 tarihinde hizmete açılmıştır. A , B ve C olmak üzere 3 bloktan oluşmaktadır.  Odaları çift kişilik olarak tasarlanmış olup, toplam kapasitesi 512 kişidir. Yurtta kablosuz sistem ile internet imkanı sağlanmaktadır.

Üniversitemiz Evliya Çelebi Yerleşkesi Konukevinde 10 tek kişilik, 10 çift kişilik olmak üzere toplam  20 odadan oluşan 20 yatak kapasiteli ve dinlenme salonu olan konukevimiz bulunmaktadır. Ayrıca Üniversitemiz Germiyan Yerleşkesinde 1 suit, 3 tek kişilik, 7 çift kişilik olmak üzere toplam  11 odadan oluşan 18 yatak kapasiteli ve dinlenme salonu olan öğrencilerimizin, ailelerinin ve personelimizin yararlanabileceği konukevimiz bulunmaktadır.


Spor ve Sosyal Yaşam

Merkez Kampüste Kapalı Spor Salonu, Olimpik Havuz, Spor Tırmanış Duvarı ve açık spor tesislerimiz bulunmaktadır. Kapalı Spor Salonumuz Üniversitemizin Halk Oyunları Toplulukları, Tiyatro Topluluğu, Müzik Toplulukları çalışmalarının yanı sıra; tüm fakülte ve yüksekokullarımızın okul takımlarının antrenman amaçlı kullanımına tahsis edilmektedir.
Olimpik Havuzumuz ise bünyesinde bulunan Fitnees salon ile birlikte Pazartesi günleri temizlik ve bakım amaçlı kapalı olmakta, diğer günler hafta sonu da dahil olmak üzere öğrenci ve personelimize hizmet vermektedir.
Havuza giren herkes görevli cankurtaran ve yüzme antrenörlerimiz gözetiminde ve onların uyarılarına uyarak havuzu kullanmak zorundadırlar.
Üniversitemiz öğrenci ve personelinin yanı sıra Kütahya halkına da hizmet vermekte olan termal havuzda; havuz, sauna, hamam ve soyunma odaları bulunmaktadır. Giriş ücreti olarak makbuz karşılığında 5 TL tahsil edilmektedir.

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Dumlupınar Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 02742652031
Fax: 02742652004
Web: dumlupinar.edu.tr
E-posta: ozelkalem@dpu.edu.tr
Adres: Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi Tavşanlı Yolu 10. km. KÜTAHYA
Rektör: REMZİ GÖREN

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar