Dokuz Eylül Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. İzmir Dokuz Eylül Dicle Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Dokuz Eylül Üniversitesi yada kısaca DEÜ, Eğitim kurumlarıyla sağlıktan ekonomiye,sanattan mühendisliğe geniş bir yelpazede yetiştirdiği ve yetiştireceği beyin gücünü Türkiye'ye kazandırarak toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmayı amaç etmiş ve 20 Temmuz 1982`de "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname" ile kurulmuştur.

Kuruluşunda, Ege Üniversitesi`nden
Güzel Sanatlar Fakültesi,
Hukuk Fakültesi,
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi,
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi,
Tıp Fakültesi,
Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü,
Adalet Yüksekokulu,
Aydın Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu;

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı`ndan
Buca Eğitim Fakültesi,
Denizli Mühendislik Fakültesi,
İlahiyat Fakültesi,
Demirci Eğitim Yüksekokulu,
Denizli Eğitim Yüksekokulu,
İzmir Meslek Yüksekokulu;

Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan
İzmir Devlet Konservatuvarı;

Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi`nden
Muğla İşletmecilik Yüksekokulu

Dokuz Eylül Üniversitesi`ne geçti ve yeni kurulan;

Fen Edebiyat Fakültesi,
Sosyal Bilimler Enstitüsü,
Sağlık Bilimleri Enstitüsü,
Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu,
Eğitim Yüksekokulu,
Sanat Eğitimi Yüksekokulu
olmak üzere Dokuz Eylül Üniversitesi toplam 24 birimle eğitim-öğretim çalışmalarına başlamıştır.

YAŞAM STANDARDI
Yiyecek, konaklama, ulaşım ve bazı sabit giderler dahil aylık yaşam gideri yaklaşık 500 Avro’dur. Öğrenciler kampüs yakınlarında ev kiralayabilir ya da devlet ve özel yurtlarda kalabilir. Bazı yurtlarda yemek hizmeti de verilmektedir ve kampüs yakınlarında uygun fiyatlarla kaliteli yemek hizmeti veren çok sayıda kafe ve restoran bulunmaktadır. İzmir canlı sosyal ve kültürel yaşamı, kolay ulaşım ağı ile öğrenciler için ekonomik açıdan uygun bir şehirdir.

Yaklaşım yaşam giderleri
Kamu ulaşım araçları için tek yön öğrenci bileti: (İzmir’de Kent Kart adı verilen otobüs, metro ve vapur gibi kamu ulaşım araçlarında geçerli olan bir kart kullanılmaktadır)
Konaklama: 400-600 TL
Hobi ve Serbest Zaman Faaliyetleri: 200 TL

BESLENME VE SOSYAL TESİSLER
Beslenme
Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren toplam 5 adet mutfağımızda yemek üretimi gerçekleştirilmektedir. 12 adet öğrenci, 9 adet personel olmak üzere toplam 21 adet yemekhanemiz mevcut olup; bu yemekhanelerde günde ortalama 8.000 kişiye öğle yemeği, ikinci öğretim öğrencileri için akşam yemeği ile DEÜ Öğrenci Yurdu’nda hafta içi ve hafta sonu üç öğün yemek hizmeti verilmektedir. Aynı zamanda İzmir dışında Torbalı, Seferihisar ve Foça’da bulunan Yüksekokullarımız ve Meslek Yüksekokullarımızda yemek hizmeti verilmektedir. Yemek listeleri, üniversitemiz öğrencilerinin kalori ihtiyaçları göz önünde bulundurularak diyetisyen kontrolünde mutfak çalışanlarımızla beraber hazırlanmaktadır. Mutfaklarımızda her öğün 4 çeşit yemek çıkarılmaktadır.

Öğrencilerimiz Akıllı Kartlarına yükledikleri sanal para ile aşağıda yerleri belirtilen Üniversitemize bağlı yemekhanelerde, günlük ya da haftalık yemek hizmetlerinden 11:45-14:00 saatleri arasında yararlanabilirler.
Dokuz Eylül Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet vermekte olan11 kantin-kafeterya ve 2 marketin yanı sıra çok sayıda özel kantin işletmeleriyle öğrencilerimiz ve personelimize, fast-food, soğuk-sıcak içecek, hazır gıda satışı ile beslenme hizmeti verilmektedir.   

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı sosyal tesislerimizden tüm öğrencilerimiz yararlanabilmektedir.

Tınaztepe Sosyal Tesisleri
Tınaztepe Yerleşkesinde yer alan sosyal tesisimiz, yemekhaneleri, restaurantları, balo salonu, pastane, kahve salonu ve oyun salonu ile Tınaztepe Kampüsü’nün önemli gereksinimlerini karşılamaktadır.

Eylül Köşk
Değişik lezzetler sunan restaurant ile farklı konseptlerde dizayn edilen özel salonları ve bahçesiyle, özel kutlamalarınıza yönelik yemek organizasyonlarına da ev sahipliği yapan Eylül Köşk sizlerin hizmetindedir.

Lokal – Çatı Restaurant
Üniversitemizin Rektörlük Binası’nın çatı katında,, yenilenen görüntüsü ve hizmet kalitesiyle tüm mensuplarımıza ve öğrencilerimize keyifli bir ortam sunmaktadır.

Aktivite Merkezi
2011 yılında hizmete açılan Aktivite Merkezi, Tınaztepe Yerleşkesi içinde olup; 1.950 m² alanda, 1 adet 60 ve 1 adet 66 kişi kapasiteli olmak üzere 2 tane cep sinema salonu ve kafeteryası ile öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.

BARINMA
Buca Kız Öğrenci Yurdu
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet sunan Buca Kız Öğrenci Yurdu, Üniversitemiz Buca Eğitim Fakültesi Yerleşkesi içinde, 2 bloktan oluşan, 504 yatak kapasitesi, 2 ve 4 kişilik odaları ile Üniversitemiz kız öğrencilerine hizmet sunmaktadır. Her katta öğrencilerin sakin sessiz bir ortamda ders çalışabilecekleri, kablosuz internet bağlantısı sağlayabilecekleri odalar, çalışma odaları ve bilgisayar laboratuvarı, ortak kullanımda olan tuvalet ve banyolar, özel çamaşırlarını yıkayabilecekleri ev tipi çamaşır makineleri, kurutma makineleri, ütü odaları ve tv odaları mevcuttur.
Kendi yemeklerini hazırlama olanağına sahip stüdyo mutfaklar, alış verişlerini yapabilecekleri kantin ve market bulunmaktadır. Ayrıca yurdumuzun yanında Sağlık Kültür ve Spor Başkanlığına bağlı olarak işletilen ve tabldot yemek sunan yemekhane mevcuttur.
Yurdun blok giriş-çıkışlarında akıllı kart sistemi bulunmakta ve yurt,  24 saat kamera kontrolü ile Eğitim Fakültesi Yerleşke Güvenlik Amirliği tarafından güvenliği sağlanmaktadır.

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Yurdu
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet sunan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Yurdu; Tınaztepe, Dokuzçeşmeler ve Buca Eğitim Fakültesi yerleşkelerine ulaşımı kolaydır. Buca/Evka1’de yer alan 758 kişi kapasiteli yurdumuz, çeşitli tiplerde toplam 357 odası ile öğrencilerimize hizmet vermektedir. 
Yurdumuzda 2 (kız-erkek) ve 4 (sadece erkek) kişilik odaları bulunmakta olup; odalarımız tuvalet ve banyoludur. Ayrıca mutfaklı oda seçeneklerimiz de mevcuttur. Odalarımızda kablosuz internet bağlantısı ve telefon bulunmaktadır. Bunların dışında mutfak, çamaşır yıkama birimleri ve ütü odaları öğrencilerimizin ortak kullanım alanlarını oluşturmaktadır.
Öğrencilerimizin eğitim amaçlı kullanabilecekleri “bilgisayar odaları” ve “proje çizim odaları” özel olarak hazırlanmıştır.

Yurdumuzda, dinlenme zamanlarını değerlendirebilecekleri oyun salonları, çok amaçlı salonlar, hobi odaları ayrıca kahvaltı, öğlen ve akşam yemeklerinin sunulduğu yemekhane ile kafe-kafeteryalar ve bireysel gereksinimlerini karşılayacakları market öğrencilerimize hizmet sunmaktadır. En iyi hizmet verecek şekilde yapılanmış olan yurdumuzda, öğrencilerimizin güvenliği esas alınmış olup; giriş çıkışlar akıllı kart sistemi ve 24 saat kamera kontrolü ile sağlanmaktadır.

Konukevi
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet sunan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Yurdu içinde bulunan Konukevimiz, 30 odası ile Üniversitemiz konukları ve öğrencilerimizin ailelerine, önceden rezervasyon yaptırmak koşuluyla kısa süreli konaklamalarında sabah kahvaltısı ve restaurantı ile hizmet vermektedir. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Öğrenci Yurdu
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet sunan Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Öğrenci Yurdu, 2011-2012 eğitim öğretim yılında, İzmir’in Foça Bağarası’nda Reha Midilli Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu kız ve erkek öğrencilerine hizmet sunmak amacıyla, 20 kız 20 erkek olmak üzere toplam 20 oda ve 40 yatak kapasitesi ile hizmete girmiştir.

Yurdumuzun tüm odalarında banyo, tuvalet ve sınırsız kablosuz internet bağlantısı mevcuttur. Bunların dışında ortak kullanıma sunulmuş olan mutfak ile öğrencilerimizin ücretli olarak faydalandıkları çamaşırhane ve ütü odası bulunmaktadır. Ortak kullanıma sunulmuş olan stüdyo mutfaklarda buzdolabı, elektrikli ocaklar bulunmakta olup; öğrencilerimiz 24 saat boyunca kendi yemeklerini hazırlama olanağına sahiptirler.
Dinlenme Salonu’nda öğrencilerimizin çalışma amaçlı kullanımlarına sunulmuş olan bilgisayarlar ile dinlenme saatlerini geçirebilecekleri televizyon bulunmaktadır.
Yurdumuzda, merkezi ısıtma sistemi, 24 saat sıcak su olanağı ve yangın sistemi mevcuttur.

Otel Dokuz Eylül
Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet vermekte olan, İzmir’in Konak ilçesine bağlı Küçükyalı semtinde bulunan Otel Dokuz Eylül; 22 deniz, 22 kara tarafından olmak üzere toplam 44 adet odası ile üniversitemiz konukları ve öğrencilerimizin ailelerine önceden rezervasyon yaptırmak koşulu ile hizmet sunmaktadır.
Otelimizde kablosuz internet, merkezi sistem klima, çamaşırhane hizmeti, oda servisi, odalarda su ısıtıcısı, saç kurutma makinesi, minibar, televizyon ve kablolu yayın ile telefon mevcuttur. Otelimiz oda+kahvaltı şeklinde hizmet vermekte olup, kahvaltımız açık büfedir.

ULAŞIM
Havayolu:İzmir’e birçok Avrupa başkentinden, kentin 16 km güneyinde yer alan Adnan Menderes havalimanı sayesinde kolayca ulaşılabilir. Adnan Menderes havalimanından hergün bir çok yurtiçi ve yurtdışı düzenli uçuş yapılabilmektedir. Havalimanı ile kent merkezi arasında servis otobüsleri ve raylı sistem çalışmaktadır.

Otobüs: Türkiye’deki otobüs seyahat sistemi yaygın olarak kullanılmaktadır ve ücretleri de İzmir’den istediğiniz yere ulaşmanız için çok makuldür.

Pınarbaşı ’nda büyük bir Otogar vardır ve buradan Türkiye’nin dörtbir yanına otobüs seferleri bulunmaktadır 

Trenyolu: İzmir’de, Alsancak ve Basmane’de iki ana tren istasyonu vardır ve her ikisi de kent merkezine çok yakındır

Denizyolu: İstanbul’dan sonra en büyük liman İzmir’dedir. Limanın Türk ekonomisinde ve İzmir’in ulaşımında önemli rolü vardır.

Şehiriçi Ulaşım
Şehiriçi ulaşım ucuzdur ve otobüs, vapur, metro taxi, dolmuş ve Izban gibi alternatiflere sahiptir. Izban, İzmir ve metropol bölgesinin  raylı ulaşım sistemidir ve günde 150 000 kişiyi taşır.

Toplu ulaşım için çipli bir kart sistemi olan ve otobüs ve vapurda KENTKART kullanılır ve ulaşımı daha da uygun hale getirir. Öğrenci kentkartına sahip olunabilmesi için, üniversiteden alınacak öğrenci belgesi ile Eshot Genel Müdürlüğü’ne başvurulması gerekmektedir. Öğrenci kentkartları, öğrenciler için indirimlidir.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Dokuz Eylül Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0 232 412 12 12
Fax: 0 232 4121050
E-posta: gen.sek@deu.edu.tr
Adres: Cumhuriyet Bulvarı No:144 Alsancak 35210 Konak/İZMİR
Rektör: Prof. Dr. Adnan KASMAN

İZMİR DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar