Cumhuriyet Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Cumhuriyet Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Türkiye'nin yüzölçümü bakımından ikinci büyük şehri olan Sivas'ta kurulan Cumhuriyet Üniversitesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 50. yılı anısına, 9 Şubat 1974 tarihinde 1788 Sayılı Kanunla 11000 dönüm arazi üzerinde kurulmuştur. 1974 yılında Tıp Fakültesi ile eğitime başlayan Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde bugün, 16 Fakülte, 4 Enstitü, 1 Devlet Konservatuarı, 5 Yüksekokul, 13 Meslek Yüksekokulu, 12 Araştırma Merkezi ve 1 Teknokent ile 48723 öğrenciye hizmet vermektedir. Ayrıca 1560 akademik personele, 1484 idari personele sahiptir. Görevdeki rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız'dır.

Kampüs alanı çok geniş olup Sivas merkezden 5 km uzaklıktadır. Kampüse ulaşım belediye otobüsleriyle sağlanmaktadır. Her yıl yeni bölümler ve binalar hizmete açılmaktadır.

Üniversitede hem yüzlük hem de bağıl not sistemi kullanılmaktadır. Geçme notu bağıl not sistemine göre 2,0'dir. Genel not ortalaması, bu ortalamanın altında kalan öğrenciler içinde bulunduğu dönemden yeni ders alamazlar.

Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Sayısı: 56.314

Fakülteler
Diş Hekimliği Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
Edebiyat Fakültesi
Eğitim Fakültesi
Fen Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İlahiyat Fakültesi
İletişim Fakültesi
Mimarlık Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Teknik Eğitim Fakültesi
Teknoloji Fakültesi
Tıp Fakültesi
Veteriner Fakültesi

Yüksekokullar
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Suşehri Sağlık Yüksekokulu
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Yabancı Diller Yüksekokulu
Zara Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulları
Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu
Divriği Nuri Demirağ Meslek Yüksekokulu
Gemerek Meslek Yüksekokulu
Gürün Meslek Yüksekokulu
Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu
İmranlı Meslek Yüksekokulu
Kangal Meslek Yüksekokulu
Koyulhisar Meslek Yüksekokulu
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Sivas Meslek Yüksekokulu
Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu
Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu
Yıldızeli Meslek Yüksekokulu
Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu

Enstitüler
Eğitim Bilimleri Enstitüsü
Fen Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimler Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Konservatuvarlar
Türk Müziği Devlet Konservatuvarı

Rektörlüğe Bağlı Bölümler
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü
Enformatik Bölümü
Türk Dili Bölümü

Yurt ve Barınma Olanakları
Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından işletilen Prof. Dr. Mahir TEVRUZ ve Lütfi ABAY öğrenci yurdu, ön lisans ve lisans öğrencilerinin yanı sıra, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de hizmetindedir.

Yıllık Yurt ücreti 2 taksit halinde alınacaktır (Yıllık yurt ücreti 1 Ekim - 31 Mayıs tarihleri arasını kapsamaktadır). Aylık ücreti 400 TL olup 250 TL depozito alınacaktır.

Yurdumuzda, günlük genel temizlik yapılmakta, odalar ise periyodik olarak haftada iki kez detaylı temizliğe tabi tutulmaktadır. Konukevini tercih eden tüm öğrenciler, güvenli, temiz ve sıcak bir atmosferde, aile sıcaklığı ve otel konforunu bir arada bulabileceklerdir.

Sportif Faaliyetler
Faaliyet gösteren spor dalları Atletizm, Basketbol, Jimnastik, Futbol, Güreş, Hentbol, Judo, Kayak, Voleybol, Dağcılık, Badminton, Karate, Tekvando, Boks, Kros, Orientring, Tenis, Su Kayağı, Jet-Ski, Bile Güreşi, Salon Futbolu ve Plaj Hentbolu'dur.

1998-1999 eğitim-öğretim döneminde Sualtı Sporları Can Kurtarma Su Kayağı ve Paletli Yüzme Federasyonu ile işbirliği yapılarak bu spor faaliyetlerine de başlanmıştır.

Üniversite içi faaliyetlerimizden öğrencilere ve personele yönelik futbol, basketbol, voleybol, bisiklet, tenis, kros, sağlıklı yaşam yürüyüşü ve doğa yürüyüşü etkinlikleri düzenlenmektedir.

Hafta sonları 10-20 km. mesafelerde doğa yürüyüşleri (zirve tırmanışı, kanyon geçişi) ve mağaralar gezilip görülmektedir.

Bahar Döneminde etkinliklerimiz artarak devam etmekte olup; gelenekselleşmiş olan Halk oyunları Şöleni ve Gençlik Şöleni bu dönemde gerçekleştirilmektedir.

Kültürel Faaliyetler
Üniversitemizdeki kültürel etkinlikler Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca gerçekleştirilmektedir. Daire Başkanlığımıza ve diğer akademik birimlere bağlı kulüp ve toplulukların sosyal kültürel ve sportif etkinliklerini gerçekleştirmelerinde bütçe olanakları çerçevesinde destek verilmektedir. Etkinliklerimizin amacı; öğrencilerimizin ilgi alanlarına göre ders dışı zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine, yeni ilgi alanlarıyla birlikte dinlenme ve eğlenme alışkanlığı kazanmalarına; bilimsel gelişmeleri yakından takip etmelerine, isterlerse bu faaliyetlere katılmalarını sağlamak, kültürel açıdan gelişmelerine yardımcı olmaktır.

Kültürel etkinliklerimiz tüm öğrencilerimize açık olup, etkinliklerimize katılmak isteyen öğrencilerden herhangi bir ücret alınmamakta ve kendilerine etkinlikleri gerçekleştirmede her türlü destek sağlanmaktadır.

Gerçekleştirilen etkinliklerimiz; Sivas Merkez Kampusünde yer alan Kültür Merkezi Salonları, Merkezi Amfi Salonları ve Dairemiz tarafından oluşturulan çalışma salonlarında yürütülmektedir.

Üniversitemiz için artık gelenekselleşen Bahar Şenliği Etkinlikleri oldukça yoğun geçmekte; ünlü sanatçıların konserleri, spor müsabakaları ve yarışmalarla dolu bir haftayı öğrencilerimiz doyasıya eğlenerek yaşamaktadır. Ayrıca, üniversiteler arası organizasyonlar, etkinlik programını zenginleştirmekte, öğrencilerimizin diğer üniversite öğrencileriyle iletişimini arttırmaktadır.

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Bursu
Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı; başarı sıralaması ilk 5.000'e giren başarılı ve maddi yetersizlik içinde olan öğrencilere burs imkanı sağlayacaktır.

Cumhuriyet Teknokent
Cumhuriyet Teknokent; Cumhuriyet Üniversitesi , Sivas Valiliği, Sivas Belediye Başkanlığı, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı ve Bilkent Üniversitesi'ne bağlı Ankara Cyberpark işbirliğiyle 7 Eylül 2007’de kurulan bir bilim ve teknoloji parkıdır. 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri mevzuatı kapsamında faaliyetlerini yürütmektedir.


Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 03462191158
Fax: 03462191270
E-posta: ryaziisl@cumhuriyet.edu.tr
Adres: Cumhuriyet Üniversitesi, Yenişehşr Mah. Kayseri Caddesi 58140 Kampüs SİVAS
Rektör: ALİM YILDIZ

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar