Çankırı Karatekin Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Çankırı Karatekin Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Çankırı Karatekin Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler

Çankırı Karatekin Üniversitesi 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. Çankırı ilinde bulunmaktadır.

10 Eylül 2008 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'ı Çankırı Karatekin Üniversitesi'ne rektör olarak atamıştır. 06 Eylül 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'ı Çankırı Karatekin Üniversitesi'ne ikinci dönem olarak yeniden rektör olarak atadı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğrenci Sayısı:  22.783
Öğretim Elemanı Sayısı:  641

Akademik Birimler
Fakülteler
Edebiyat Fakültesi
Fen Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Orman Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi

Yüksekokullar
Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulları
Meslek Yüksekokulu
Kızılırmak Meslek Yüksekokulu
Yapraklı Meslek Yüksekokulu
Eldivan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Çerkeş Meslek Yüksekokulu

Enstitüler
Fen Bilimleri Enstitüsü
Güzel Sanatlar Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Türkiyat Enstitüsü

Rektörlüğe Bağlı Bölümler
Türk Dili Bölümü Başkanlığı
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi Bölümü Başkanlığı
Yabancı Diller Bölümü Başkanlığı
Enformatik Bölümü Başkanlığı
Güzel Sanatlar Bölümü Başkanlığı

Çankırı Yaşam Standardı
Türkiye'nin diğer şehirlerine oranla Çankırı çok ekonomiktir. Öğrencilerin kira, eşya, elektrik, su, ısınma aylık giderleri 200 TL ile 300 TL civarındadır. Ulaşım kolay ve ekonomiktir. Şehir içi toplu taşıma kullanılması hâlinde ücreti 1,5 TL’dir. Çankırı-Ankara şehirlerarası seyahat bedeli 17 TL olup  abonelik durumunda indirimli ücret uygulanmaktadır. Üniversitemizin kız öğrencilerin yararlanabileceği öğrenci evi bulunmaktadır.

Barınma Olanakları

Ballıca Kız Öğrenci Evi Üniversitemizin 398 öğrenci kapasiteli Kız Öğrenci Evi, Ballıca Yerleşkesi içerisindedir. 4-6 kişilik olan odalarda yatak, elbise dolabı, komidin mevcuttur. Tarafımızdan öğrencilere yastık, çarşaf, pike, battaniye, nevresim verilmekte; odaların günlük temizlikleri yapılmakta ve her gün çarşafları değiştirilmektedir. Binanın içinde ortak çalışma odaları ve kafeterya bulunmaktadır. İdareci, sorumlu memur ve güvenlik elemanları günün 24 saati görev yapar. Bir öğrencinin aylık konaklama ücreti 150 TL’dir.

Kızılırmak Öğrenci Evi (Kız-Erkek) Üniversitemizin 130 öğrenci kapasiteli Erkek/Kız Öğrenci Evi, Kızılırmak İlçesindedir. Erkek öğrenci kapasitesi 72, Kız öğrenci kapasitesi 58’dir. 4-6-8 kişilik olan odalarda yatak, elbise dolabı, komidin mevcuttur. Tarafımızdan öğrencilere yastık, çarşaf, pike, battaniye, nevresim verilmekte; odaların günlük temizlikleri yapılmakta ve her gün çarşafları değiştirilmektedir. Binanın içinde ortak çalışma odası bulunmaktadır. İdareci, sorumlu memur ve güvenlik elemanları günün 24 saati görev yapar. Bir öğrencinin aylık konaklama ücreti 150 TL’dir.

Beslenme Olanakları
Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencilerine öğle ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Yemekler günlük kalori ihtiyaçları düşünülerek modern mutfaklarda, sağlıklı ortamlarda hazırlanmaktadır. Yemek bedeli 1,75 TL’dir. Yemekler her öğün en az dört çeşittir. Şehirdeki restoranlar da özel fiyatlarla öğrencilere hizmet sunmaktadır.

Kültürel Faaliyetler

Kültür Şube Müdürlüğümüz, Öğrencilerimizin boş zamanlarında ilgi ve yeteneklerine göre kültür, sanat, kişisel eğitim gibi çalışmalar yapmaları için Halkoyunları, Müzik, Tiyatro, El Sanatları, Resim vb. kültürel ve sanatsal alanlarda kurslar, çalışma grupları oluşturmaktadır.

Sportif Faaliyetler

Öğrencilerin beden ve ruh sağlıklarını korumak ve geliştirmek, bunun yanı sıra öğrencilerin sosyalleşmelerine de katkıda bulunmak amacıyla belirlenen bir program çerçevesinde Spor Şubesince çeşitli spor etkinlikleri düzenlenmektedir.

Her yıl düzenlenen Çankırı Karatekin Üniversitesi Geleneksel Spor Oyunlarına yaklaşık 300 öğrencimizin katılımıyla gerçekleşmektedir. Basketbol, Voleybol, Futbol, Güreş, Masa Tenisi, Badminton dallarında yapılan yarışmalarda Fakülte ve Yüksekokullarımızın takımları birbirleriyle yarışmaktadırlar.


Çankırı Karatekin Üniversitesinde 3 adet kapalı spor salonu 1 adet Sağlıklı Yaşam Merkezi (Fitness Salonu) bulunmaktadır.


ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Çankırı Karatekin Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0 (376) 218 95 00
Fax: 0 (376) 218 95 09
Web: karatekin.edu.tr
E-posta: cku@karatekin.edu.tr
Adres: Uluyazı Kampüsü İMKB Binası / Çankırı
Rektör: İBRAHİM AYDINLI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar