Bingöl Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Bingöl Üniversitesi'ni tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Bingöl Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Bingöl Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Bingöl Üniversitesi 29.05.2007 tarih ve 26536 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 5662 sayılı kanunla kurulmuş­tur. Çekirdeğini Bingöl Meslek Yüksekokulu oluşturmaktadır. Bingöl Meslek Yüksek Okulu ise, 1983 yılında Fırat Üniversitesi’ne bağlı ola­rak kurulmuştur.

Kuruluşu ile birlikte hızlı bir gelişim sağ­layan üniversitemiz, ülkemizin ihtiyacı olan insan gücünün yetiştirilmesine ve yöremi­zin gelişimine katkıda sağlamaktadır. Bingöl Üniversitesi, bütün alanlarda üstün nitelikli bireyler yetiştirmek amacıyla eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine devam etmektedir.


Bingöl Üniversitesi bünyesinde; 7 Fakülte, 3 Yüksekokul, 5 Meslek Yüksekokulu, 4 Enstitü ve Rektörlüğe bağlı 12 birim bulunmaktadır.


Üniversitemiz yaptığı sempozyumlar, paneller ve konferanslarla; ülkemizin yakın tarihini ilgilendiren konuların bilimsel bir ortamda tartışılmasına olanak sağlamıştır. Zaza dili, Kürt meselesi, Alevilik, İlahiyat Fakülteleri ile Medreselerdeki eğitimin durumu gibi birçok alanla ilgili bilimsel şölenler hazırlayan Üniversitemiz; yurt içinden ve yurtdışından yüzlerce akademisyen, araştırmacı ve yazarı ağırlamıştır.


Bingöl Üniversitesi Öğrenci Sayısı:  23.991

Öğretim Elemanı Sayısı:  508

Bingöl’e Genel Bir Bakış

Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat bölümünde yer alan Bingöl ili, doğuda Muş, kuzeyde Erzincan ve Erzurum, batıda Tunceli ve Elazığ, güneyde ise Diyarbakır ili ile çevri­lidir. İl toprakları, Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek platoları ile batıdaki engebeli alan arasında kalan bir geçiş bölgesinde yer almaktadır.
Bingöl, doğal bitki örtüsüyle, temiz yaşam alanlarıyla ve tarihi yerleriyle ayrı bir güzelliğe sahiptir.

Eski adı Çapakçur olan yerleşim 1848’de Diyarbekir sancağına bağ­lanmıştır. 1880’de Bitlis’in vilayet olması üzerine bu vilayetin Genç sancağına bağlı bir kaza olmuştur. 1924’te Genç’in il merkezi yapılma­sıyla, Çapakçur buraya bağlı bir ilçe durumuna getirilmiştir. 1936’da Bingöl adı ile il merkezi yapılmıştır.

Bingöl; Genç, Solhan, Karlıova, Yedisu, Yayladere, Kiğı, Adaklı olmak üzere 7 ilçeden oluşmaktadır.

Kampüste Yaşam

Bingöl Üniversitesi kampüsünde öğrenciler için gerekli olan bütün olanaklar bulunmaktadır. Üniversitemize ait bütün fakülteler ve yüksekokullar kampüs alanı içerisinde yer almaktadır. Kampüs içerisinde öğrenciler için modern ve geniş bir yemekhane ve kafe­terya binası yer almaktadır.

Öğrenci kulüpleri ve üniversite yönetimi tarafından düzen­lenen konferans, semi­ner, panel, sinevizyon, kitap tanıtım ve imza günleri ile öğrenci­ler hem kendilerini geliştirmekte hem de hoşça vakit geçirmektedirler. Kampüs alanı içeri­sinde bulunan kapa­lı halı saha, basketbol, voleybol, tenis alanla­rında da öğrencilerimiz hem spor yapmakta hem de eğlenmektedirler.


Ulaşım

Bingöl Üniversitesi kampüsü şehir merkezinde yer almaktadır. Birçok mahalle ve yerleşim yeri ile üniversitemiz arasındaki mesafe; yürüme mesafesindedir. Üniversitemize şehir içi toplu taşıma araçlarıyla da ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca şehirlerarası yolcu otobüsleri üniversi­temiz kampüsünün yanından geçmektedir. Üniversitemiz ile Bingöl Havalimanı arası 12 kilometredir. Her gün karşılıklı olarak Ankara ve İstanbul’a uçak seferleri yapılmaktadır.

Barınma Olanakları

Öğrencilerimiz, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait 750 kişilik kız öğrenci yurdu ile 500 kişilik erkek öğrenci yurdunda kalabildikleri gibi özel yurtlarda veya kent­te kiraladıkları evlerde de kalabilmektedirler. Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtlar kampüsümüz ile bitişik olup, yürüme mesafesindedir. Özel yurtlarda kalan öğrenciler, üniversitemize toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlamaktadırlar.

Sosyal, Kültürel ve Öğrenci Etkinlikleri

Bingöl Üniversitesi bünyesinde; konferanslar, semi­nerler, paneller, sempozyumlar, tiyatro etkinlikleri düzenlenmekte ve öğrencilerimizi farklı kişilerle ve fikirlerle tanıştırmaktadır. Ayrıca öğrenci kulüplerimiz de kendi projeleri ve etkinlikleri ile daha aktif ve sosyal bir çevre meydana getirmektedirler.

Kütüphane

Bingöl Üniversitesi bünyesinde yer alan kütüphane­mizde öğrenciler istedikleri araştırmaları yapabilmekte ve ödünç kitap alabilmektedir. On binlerce kaynak ve kitap ile modern bir binada yer alan kütüphanemiz, öğrencileri­mize aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Öğrencilerimiz, Türkiye’nin önde gelen süreli yayınlarını da takip edebil­me fırsatına sahiptir. Ayrıca fakültelerimize ait kendi alan­larına yönelik, kütüphaneler de bulunmaktadır.

Sosyal ve Sportif Alanlar

Yeşil ve toplu yerleşkesiyle göz kamaş­tıran üniversitemiz kampüsü, ayrıca gör­kemli sosyal tesislere sahiptir.

• Kapalı spor salonu

• Kapalı Halı Saha
• Basketbol Sahası
• Voleybol Sahası
• Açık Tenis Kortu
• Sosyal Tesisler

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Bingöl Üniversitesi İletişim Bilgileri

Telefon: 0426 216 00 12 13 14 15
Fax: 0426 215 10 20
Web: www.bingol.edu.tr
E-posta: basinyayin@bingol.edu.tr
Adres: Selahaddin-i Eyyübi Mah. Aydınlık Cad. No:1 BİNGÖL
Rektör: İBRAHİM ÇAPAK

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar