Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'ni tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Hakkında
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 2015 yılında kurulan bir devlet üniversitesidir. Türkiye'nin en genç üniversitesidir.

Kurucusu ve Rektörü

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Üniversitenin kurucu rektörü olarak Prof. Dr. Kerim Özdemir görevlendirilmiştir. Aynı zamanda Balıkesir Üniversitesi’nin de rektörü olan Kerim Özdemir bu görevi Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin teşkilatlanması tamamlanıncaya kadar sürdürecek.

Sayılarla Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

6 Yerleşke
4 Enstitü
5 Fakülte
1 Yüksekokul
4 Meslek Yüksekokulu
23 Bölüm / 43 Program
2 Doktora Programı
5 Yüksek Lisans Programı
222 Akademik ve İdari Personel
9.475 Öğrenci

Neden BANÜ?

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Türkiye’nin en genç üniversitelerinden biridir ancak Balıkesir Üniversitesi’nden ayrılarak kurulması nedeniyle yeni olmanın dezavantajlarını yaşamamaktadır. Her biri kendi uzmanlık alanında önemli akademik tecrübelere sahip 172 akademisyen kadrosu mevcuttur. Bu kadro sürekli gelişmektedir. Bu sayının yıl sonuna kadar 250’ye ulaşması beklenmektedir.

Ayrıca, Farabi programı kapsamında Türkiye’deki tüm üniversiteler ile anlaşma imzalanmıştır. Erasmus programı kapsamında ise Avrupa Birliği ülkelerinde faaliyet gösteren 80 üniversite ile anlaşma imzalama aşamasına gelinmiştir. Bu çalışmalar ile öğrencilerimize hem yurt içinde farklı üniversitelerde, hem de yurt dışındaki üniversitelerde ile eğitim olanakları sağlanmaktadır.


Bunun yanı sıra Bandırma coğrafi konumu itibariyle de Türkiye’nin en güzel bölgelerinden birinde yer almaktadır. İstanbul, Bursa, Çanakkale, Balıkesir gibi büyük şehirlere 1 ile 2,5 saat uzaklıkta yer almaktadır. Bu anlamda Bandırma öğrencilerimize sportif ve kültürel faaliyetler alanlarında geniş bir yelpaze sunmaktadır.


10.000’e yaklaşan öğrencisi, 30 öğrenci kulübü ile düzenli olarak yapılan kültürel ve sanatsal etkinlikler Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencilerine fark yaratan sosyal olanaklar sunmaktadır.


Ayrıca giderek zengin kütüphanesi, 2 bilgisayar laboratuvarı ve kampüsün her noktasından rahatlıkla erişilebilen internet ağı ile öğrencilerimize bilgiye istedikleri an erişme imkânı sağlamaktadır.


Bu imkânların dışında Bandırma gelişmiş bir sanayi bölgesinde yer almaktadır. Bölgede işsizlik oranları çok düşüktür. Üniversite eğitimi sırasında staj yapmak isteyen öğrencilerimize ve Bandırma’da kalmak isteyen öğrencilerimize bölge önemli iş imkânları sunmaktadır.


Yurt Olanakları

Bandırma’da toplam yurt kapasitesi 4.000 civarında olup KYK’ya bağlı üç yurt bulunmaktadır. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesini tercih eden öğrencilerimiz büyük ölçüde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalmaktadırlar. Bu yurtlardan kız yurdu olan Bandırma Öğrenci Yurdu ve Fatma Ana Öğrenci yurdu toplam 1.324 öğrenci kapasitelidir.

Erkek öğrenci yurdu olan Ayhan Songar Öğrenci Yurdu’nda ise 452 öğrenci kalmaktadır. KYK’ya bağlı 700 öğrenci kapasiteli 2 yeni yurdun yapımı da sürmektedir. Bandırma’daki özel/vakıf yurt kapasitesi ise 1.700 civarında bulunmaktadır.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0266 717 01 17
Fax: 0266 717 00 30
E-posta: ozelkalem@bandirma.edu.tr
Adres: Yeni Mh. Şehit Astsubay Mustafa Soner Varlık Cd. No:77 Bandırma/BALIKESİR
Rektör: SÜLEYMAN ÖZDEMİR

BANDIRMA 17 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar