Ahi Evran Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Ahi Evran Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Ahi Evran Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Ahi Evran Üniversitesi, 1 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı yasayla, Kırşehir'de kurulmuş devlet üniversitesidir. Daha önceden Gazi Üniversitesine bağlı olan, Kırşehir Eğitim Fakültesi, Kırşehir Fen Edebiyat Fakültesi, Kırşehir Ziraat Fakültesi, Kırşehir Sağlık Yüksekokulu, Kırşehir Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Kırşehir Meslek Yüksekokulu, Kaman Meslek Yüksekokulu, Mucur Meslek Yüksekokulu ve Çiçekdağı Meslek Yüksekokulunun Gazi Üniversitesi'nden ayrılması ve ad ve bağlantılarının değiştirilmesi kurulmuştur. Üniversitenin mevcut 7 fakültesi, 3 enstitüsü, 7 Meslek Yüksek Okulu, 4 Yüksek Okulu ve 11 Araştırma ve Uygulama Merkezi bulunmaktadır.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğrenci Sayısı: 35.275
Öğretim Elemanı Sayısı: 718

ÜNİVERSİTEDE YAŞAM
Barınma: Kırşehir merkezde Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı 4 kız, 2 erkek olmak üzere 6 öğrenci yurdu bulunmaktadır. Kaman’da 1 kız 1 erkek öğrenci yurdu, Mucur’da 1 kız yurdu ve inşaatı devam eden bir yurt, Çiçekdağı ilçemizde ise inşaatı devam eden karma bir yurdumuz bulunmaktadır. Bunların yanı sıra Kırşehir merkezde 8 özel yurt ve çok sayıda apart bulunmaktadır.

Beslenme: Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren 12 yemekhanemiz bulunmaktadır. Yemekhanelerimizde öğrencilerimiz ve personelimizin en uygun olanaklarla beslenmelerini sağlamak amacıyla alanında uzman personel tarafından her gün 4 çeşitten oluşan yemek servisi yapılmaktadır. Ayrıca üniversitemizin tüm yerleşkelerinde toplam 13 tane kafeterya faaliyet göstermektedir. Öğrenim dönemi boyunca tüm kafeteryalarımızda uygun ve hesaplı alışveriş imkanı sunulmaktadır.

Ulaşım: Üniversitemize ev sahipliği yapan Kırşehir, konumu itibariyle ülkemizin coğrafi olarak merkezinde yer almaktadır. Kayseri ve Ankara gibi iki önemli ilin arasında bulunan Kırşehir, ülkemizin batısıyla doğusunu birbirine bağlayan adeta bir köprü vazifesi görmektedir. Bu sebeple geçiş yolları üzerinde bulunan Kırşehir’e ülkemizin neredeyse tüm illerinden otobüsle ulaşım mümkündür. Ayrıca Nevşehir Kapadokya Havalimanı şehrimize 90 km. uzaklıktadır.

Kırşehir’de Ulaşım Hizmetleri: Şehir merkezinden yerleşkelerimize gün içerisinde toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca Üniversitemiz tarafından Aşıkpaşa Yerleşkemizle Bağbaşı Yerleşkemiz arasında ücretsiz servis hizmeti sağlanmaktadır.

Öğrenci Butiği: Yükseköğretim Kurumları Mediko, Sosyal, Sağlık Kültür ve Spor İşleri Dairesi Uygulama Yönetmeliği doğrultusunda alınan Yönetim Kurulu Kararı ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak ihtiyaç sahibi öğrencilerimize destek amacıyla kurulmuştur. Butiğimize gelen malzemeler butik görevlileri tarafından titizlikle tasnif edilerek raflara dizilmekte ve başvuran öğrencilerimize kimlik kartı göstermeleri karşılığında beğendikleri ürünler bedelsiz olarak teslim edilmektedir. Ayrıca Öğrenci Butiğimize elbise bağışları da kabul edilmektedir.

Öğrenci Toplulukları: Üniversitemiz öğrencilerinin ders dışı zamanlarını kültür, sanat ve spor faaliyetleriyle geçirebilmeleri için Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı olarak çalışmalarını yürüten sayıları 50’ye ulaşan öğrenci topluluğumuz bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz bir akademik danışman gözetiminde kendi ilgileri doğrultusunda topluluk kurmak için Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na başvurabilmekte, Üniversitemiz Senatosunca uygun bulunması durumunda topluluk faaliyetlere başlayabilmektedirler.


Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0 386 280 4045
Fax: 0386 2804052
E-posta: ozelkalem@ahievran.edu.tr
Adres: Bağbaşı Mah. Sahir kurutluoğlu cad. NO: 100 Merkez /KIRŞEHİR
Rektör: VATAN KARAKAYA

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar