Afyon Kocatepe Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Afyon Kocatepe Üniversitesi'ni tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Afyon Kocatepe Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Afyon Kocatepe Üniversitesi, 1974 yılında Anadolu Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulmuş, 1992 yılında ise Afyonkarahisar'da üniversite halini almıştır. Bir devlet üniversitesidir.

Üniversitede Ocak 2012 tarihi itibariyle 61 profesör, 128 doçent, 259 yardımcı doçent, 255 öğretim görevlisi, 56 okutman, 294 araştırma görevlisi, 25 uzman ve 1 eğitim öğretim planlamacısı olmak üzere toplam 1078 akademik personel bulunmaktadır. İdari personel sayısı ise 579'tür. Toplam öğrenci sayısı da 33 bindir.

Barınma
Kampüslerin dışında Kredi ve Yurtlar kurumuna ait Afyonkarahisar ilinde birçok yurt bulunmaktadır. Üniversitenin içerisinde yer alan tek yurt ise Ahmet Necdet Sezer kampüsünde yer alan ÜNİYURT özel öğrenci yurtları ve sosyal tesisleri 64.270m² alanda 7 yurt binası ve sosyal tesislerden oluşmaktadır. Öğrencilerin güvenli ve konforlu bir kampüs hayatına sahip olabilmeleri için yap, işlet, devret modeliyle hayata geçirilen yurt 2040 öğrenci kapasitesiyle kampüs içerisinde barınma imkanı sunmaktadır. Bu rakamın birkaç yıl içerisinde 3 bine çıkması tahmin edilmektedir. içerisinde bulunan restaurant, kafeterya, fast food, pastane, erkek, bayan kuaförleri, internet kafe, kondisyon ve oyun salonu, mini market ve kırtasiye ile öğrencilere huzurlu ve rahat bir sosyal yaşam sağlamaktadır. 

Beslenme
Vadi Kafe ve Öğrenci Yemekhanesi
Ahmet Necdet Sezer Kampusünde Öğrenci Vadisi adı verilen alanda bulunan 1000 kişilik Vadi Kafe ve 1000 kişilik öğrenci yemekhanesi, toplam 2600 metrekare alan üzerine kurulu tek katlı bir binada yer alıyor. Binanın içinde yer alan 890 metrekarelik öğrenci yemekhanesinde toplam 700 sandalye bulunmakta ve ortalama 1.300 kişi yemek yemektedir. Yemekhaneden faydalanan öğrencilere kart satışı yapılarak yemek hizmeti yürütülmektedir. Haftalık kart satışının yanısıra günlük ve misafir yemek fişi satışının da yapıldığı öğrenci yemekhanesinde 11.00-14.00 saatleri arasında yemek hizmeti verilmektedir.

Fincan Kafe
Rektörlük Binası E Blokta bulunan "Fincan Kafe" üniversite personeli ve öğrencilere nezih bir ortam sunmaktadır. İç mekanda sigara içilmeyen, dış mekanda ise sigara içilebilen "Fincan Kafe" toplam 100 kişi kapasitelidir.

Sağlık Hizmetleri
Üniversitemize bağlı fakülte / yüksekokul / meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilerin sağlık sorunları ile ilgili ilk başvuru merkezi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Mediko Sosyal Merkezi olmaktadır. Başvuran öğrencilerin ilk tedavileri yapılmakta, gerek görülürse üniversitemiz Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edilmektedirler. Üniversitemizde mediko hizmetleri, Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yer alan Mediko Sosyal Merkezi, Ali Çetinkaya Kampusü, Ahmet Necdet Sezer Kampusü olmak üzere toplam üç tanedir. Mediko Sosyal Merkezi öğrencilerimizin tüm sağlık sorunlarıyla yakından ilgilenen bir kadroya sahiptir. Ayrıca öğrenci psikolojik danışmanlık hizmetleri de veren merkezimiz, öğrenci ruh sağlığı konusunda çalışmalar da yapmaktadır. Mediko Sosyal Merkezlerimize başvuran öğrencilerimizin muayene ve tedavileri uzman doktorlarca yapılmaktadır. Üniversitemiz hastanesinden öğrencilerimiz ile üniversite çalışanlarımızın yanı sıra Afyonkarahisar ve yöresinde yaşayanlar da yararlanabilmektedir.

Ayrıca üniversitemizde "Öğrenci Acil Ulaşım Servisi" hizmeti verilmektedir. Servis, üniversitemizin Afyonkarahisar il merkezindeki kampuslerinde öğrenim gören ve derslerinin olağan dışı saatlere sarkması nedeniyle hiçbir ulaşım hizmetinden yararlanma şansı kalmayıp kampuslerde mahsur kalan öğrencilerimize hizmet vermektedir. Bu hizmetten, barındıkları yerde sağlık nedeniyle acil ulaşım aracına ihtiyaç duyan öğrencilerimiz de yararlanabilmektedir. Servis, haftanın 7 günü 24 saat boyunca hizmet vermektedir. Bu servis kapsamında Ahmet Necdet Sezer Kampusünde bir binek aracı ve şoför hazır bulundurulmaktadır.

Kültürel ve Sportif Faaliyetler
Çağdaş bir üniversitenin iyi bir eğitimin yanında sosyal etkinlikler yoluyla da oluşacağının bilincinde olan üniversitemiz, bu doğrultuda birçok etkinliğe önderlik etmektedir. Akademik yıl içinde çeşitli konularda seminer, sempozyum, konferans, panel ve söyleşiler düzenlenmektedir.

Öğrencilerimizin oluşturdukları kulüplerde sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler üniversitemiz tarafından desteklenmektedir. Her yıl mayıs ayında üniversitemizin geleneksel bahar şenlikleri düzenlenmektedir. Şenlikler kapsamında gerçekleştirilen panayır, spor turnuvaları, defileler ve gösterilerde büyük coşku yaşanmaktadır.

Çok yönlü bireyler yetiştirmenin amaçlandığı üniversitemizde kültür ve sanat etkinliklerine de ağırlık verilmektedir. Üniversitemiz bünyesinde bulunan Atatürk Kültür Merkezi, M. Rıza Çerçel Kültür Merkezi, akademik birimlerimizde yer alan salonlar bu tür etkinlikler için kullanılmaktadır. Salonlarımız öğrenci ve öğretim elemanlarımızın her türlü kültürel ve sanatsal etkinliğine cevap verecek kapasite ve donanımdadır. Öğrencilerimiz Afyonkarahisar'da bulunan sinema salonları ile de gösterimde olan filmleri takip edebilmektedirler.

Tüm kampuslerimizde öğrencilerimizin spor yapmasına imkan veren spor tesisleri de bulunmakta ve oluşturulan takımlarda genç sporcularımız spor yapabilmektedir. Öğrencilerimiz futbol, basketbol, voleybol, tenis, masa tenisi badminton, atletizm, ritmik jimnastik, step dağcılık, boks, güreş, tekvando ve karate sporlarını yapabilmekte ve takımlara girerek turnuvalara katılmaktadırlar.

Ulaşım
Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin bulunduğu kampuslere şehir merkezinden düzenli olarak özel halk otobüsleri ve minibüslerle ulaşım sağlanmaktadır.

Ayrıca üniversitemizde üniversitelerimiz arasında ilk ve tek olan "Öğrenci Acil Ulaşım Servisi" hizmeti de verilmektedir. Servis, üniversitemizin Afyonkarahisar il merkezindeki kampuslerinde öğrenim gören ve derslerinin olağan dışı saatlere sarkması nedeniyle hiçbir ulaşım hizmetinden yararlanma şansı kalmayıp kampuslerde mahsur kalan öğrencilerimize hizmet vermektedir. Bu hizmetten, barındıkları yerde sağlık nedeniyle acil ulaşım aracına ihtiyaç duyan öğrencilerimiz de yararlanabilmektedir. Servis, haftanın 7 günü 24 saat boyunca hizmet vermektedir. Bu servis kapsamında Ahmet Necdet Sezer Kampusünde bir binek aracı ve şoför hazır bulundurulmaktadır. Öğrencilerimiz "Öğrenci Kampus Acil Yardım Servisi" hizmetinden 228 11 39 numaralı telefonu arayarak yararlanabilmektedir.


Afyon Kocatepe Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0272 4440303
Fax: 0272 2281401
E-posta: ozkalem@aku.edu.tr
Adres: Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü ANS Kampusü Gazlıgöl Yolu Üzeri AFYONKARAHİSAR
Rektör: MUSTAFA SOLAK

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar