Adıyaman Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Adıyaman Üniversitesi'ni tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Adıyaman Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Adıyaman Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Adıyaman Üniversitesi (kısaca ADYÜ), 2006 yılında kurulmuş, Adıyaman, Türkiye'de yer alan bir devlet üniversitesidir. Günümüzde ADYÜ, 11 Fakülte, 3 Enstitü, 4 yüksekokul, 5 Meslek Yüksekokulu'nda 15 bini aşan öğrencisi ve binin üzerindeki çalışanı ile eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve uygulama-hizmet faaliyetlerini sürdürmektedir. 2012 yılında ISO 9001 belgesi alarak Türkiye'nin 2. ISO 9001 belgei üniversitesi olmuştur.

Adıyaman merkez ilçede ana yerleşkesi, Besni, Gölbaşı ve Kahta ilçelerinde de birer yerleşkesi bulunmaktadır.

Adıyaman Üniversitesi Tarihçesi
Üniversite, İnönü Üniversitesi’ne bağlı olarak 1983 tarihinde kurulan Adıyaman Meslek Yüksekokulu, 12/05/1996 tarihinde kurulan Sağlık Yüksekokulu ve 12/05/1998 tarihinde kurulan Fen-Edebiyat Fakültesi ile Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı olarak 27/06/1987 tarihinde kurulan Eğitim Fakültesi, 1988 yılında kurulan Gölbaşı Meslek Yüksekokulu, 15/12/1997 tarihinde kurulan Besni Meslek Yüksekokulu, 2003 yılında kurulan Adıyaman Mesleki ve Teknik Eğitim Fakültesi ile Harran Üniversitesi’ne bağlı olarak 16/10/1997 tarihinde kurulan Kahta Meslek Yüksekokulu olmak üzere üç farklı Üniversitenin oluşturduğu akademik birimlerin (3 fakülte, 1 Yüksekokul ve 4 Meslek Yüksekokulu) 1 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunun 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile birleştirilerek Adıyaman Üniversitesi adında yeni bir üniversite olarak kurulmuştur.

Adıyaman Üniversitesi Öğrenci Sayısı: 37.340
Öğretim Görevlisi Sayısı: 833

Yaşam Masrafları
Türkiye birçok açıdan çoğu batı ülkesinden daha ucuzdur. Türkiye aynı zamanda en ucuz OECD ülkesidir. Çoğu Türk öğrenci barınma gideri dâhil aylık 200-300Euro ile geçimini sağlayabilir. 

 Kalacak Yer (Yurt) 
 € 100 aylık

 Mobilyalı Ev
 € 300 aylık

 Ev Giderleri
 € 100 aylık

Ulaşım da oldukça uygundur. Her 5 dakika da hareket eden dolmuşlar vardır. Dolmuş ücreti 0.50 cents 'tir. 

Kampüs
Kuruluşundan bugüne her geçen gün kendini yenileyen ve geliştiren Adıyaman Üniversitesi; çağdaş, yenilikçi ve bilimsel çalışmalarının yanı sıra sosyal-kültürel etkinlikleriyle yüksek eğitim standartlarını korumaya çalışmaktadır.
Sağlıklı bir eğitimin gerek bilimsel gerekse sosyo-kültürel imkânların sağlanması ile mümkün olacağı inancında olan Adıyaman Üniversitesi, 7000 dönüm alanı kapsayan kampusunda, temiz ve bakımlı çevresi, çağdaş ve modern tesisleriyle öğrencilerine ve personele geniş imkânlar sunmaktadır.
Üniversite kampüsünde; yönetim ve eğitim-öğretim birimlerinin yanı sıra, Kütüphane ve Dökümantasyon, KYK öğrenci yurtları, merkezi yemekhane, spor tesisleri, konferans salonu, Turizm ve Otelcilik Uygulama Oteli, öğrenci kafeteryası, kitap satış merkezi, internet merkezi, kütüphane, bayan kuaförü yer almaktadır. 
Spor etkinliklerini yoğun bir şekilde destekleyen Üniversitemizde, öğrencilerimize spor faaliyetlerini yürütebilmeleri için 1600 kişi kapasiteli kapalı spor salonunun yanı sıra; masa tenisi, futbol sahaları, voleybol-basketbol sahaları ile geniş spor olanakları sağlanmaktadır.

Bunların dışında öğrencilerimize destek hizmeti olarak aşağıdaki hizmetler verilmektedir.
Bahar Şenliği
Öğrenci Toplulukları
Kısmi Zamanlı Çalışma ve Ücretsiz Yemek Bursu
Sportif Faaliyetler
Kültürel Hizmetler
Kitap Satış Merkezi

Barınma
İl dışından gelen  öğrencilerimiz çoğunlukla Merkez Yerleşkedeki Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda barınma olanağı bulurken, ev yaşamını veya özel yurtları tercih edenler Adıyaman Merkez ve ilçelerde herhangi bir sıkıntı çekmemektedirler. Kredi Yurtlar Kurumuna ait Adıyaman'daki merkez yerleşkede 658 yatak kapasiteli erkek öğrenci yurdu, 1000 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdu bulunmaktadır. Ayrıca inşaatı 2012'de biten 500 kişilik kız öğrenci yurdu da vardır. Yine aynı kuruma ait Besni'de 350, Kahta’da 170 yatak kapasiteli yurt vardır.

Beslenme
Başta merkez kampüs olmak üzere, Besni, Gölbaşı ve Kahta Meslek Yüksekokulu’nda, öğrencilerimiz ile akademik ve idari personellerimize öğle yemeği hizmeti sunulmaktadır. Ayrıca merkez kampüste akşam yemeği hizmeti de verilmektedir. Yemekler merkez mutfakta hazırlanıp termobox (sıcaklığı muhafaza eden kutu) ile hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak sağlıklı bir şekilde ilçe yüksekokullarına taşınmaktadır. Yemeklerimiz, günlük enerji, makro ve mikro besin öğeleri ihtiyaçları baz alınarak diyetisyen gözetim ve denetiminde, sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme kuralları çerçevesinde özenle hazırlanmaktadır. Öğrencilerimize hem ucuz hem de kaliteli yemek hizmeti verilmektedir. Bir öğün yemek ücreti 1,50 TL'dir.  Ayrıca başarılı ve gelir düzeyi düşük olan öğrencilerimize, belirli sayılarda yemek bursu olanağı sağlanmaktadır. Merkezi Yemekhanede aynı anda 1.000 öğrenci, 500 akademik ve idari personelimize yemek hizmeti verebilmektedir.

Spor ve Sosyal Yaşam
Öğrencilerimizin boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmelerini, sağlıklı, mutlu bir yaşam için spor yapmalarını, birbirlerini tanımalarını, bedensel ve ruhsal gelişimlerini sağlayabilmeleri için çeşitli branşlarda kendi alanlarında Uzman Öğretim Elemanlarımızca eğitim çalışmaları yapılmaktadır.

Kurum içi ve dışı etkinlikler kapsamında çeşitli turnuvalar düzenlenmektedir. Bu turnuvalara öğrencilerimiz ile çalışanlarımız katılmakta ve başarı derecelerine göre ödüllendirilerek desteklenmektedirler.

Öğrenim Hizmetleri
Kütüphane ve Dokümantasyon Hizmetleri
Merkez Kütüphanemiz;  Mediko-Sosyal binasının idari bölümünün 2. katında bulunan 540 m² ‘lik bir alanda hizmetini devam ettirmektedir. 66 bin adet basılı yayın, 418 adet Ansiklopedi, 416 sözlük, 4 adet dergi abonesi, 3 ulusal ve 7 yerel olmak üzere toplam 10 gazete aboneliği bulunmaktadır.

TÜBİTAK EKUAL kapsamında abone olduğumuz elektronik veri tabanları : (Ovid LWW, IEEE, Taylor and Francis, Ebschost, JRC, Science Direct, Web of Science) kütüphanemizde okuyucuların hizmetine sunulmaktadır.

Laboratuarlar
Adıyaman Üniversitesi'nde öğrencilerin ortak kullanımına sunulan eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü laboratuarlar mevcuttur. Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları bünyesinde kurulmuş olan bu laboratuarlar günümüz teknolojilerine uygun olarak donatılmıştır. 

Üniversitemiz, öğrencilerinin yararlanması amacıyla teknolojideki gelişmeleri de dikkate alarak son teknoloji ürünleri kullanmaktadır. Laboratuarlarımız ders ihtiyaçlarına uygun olarak bilgisayar ve ince istemci sistemleri ile oluşturulmaktadır. Laboratuarlarımızda fotokopi makinesi ve projeksiyon cihazı bulunmaktadır. Fakülte ve Yüksek Okullarda toplam  18 adet Bilgisayar Laboratuar mevcuttur.

Üniversitemizde, 1333 adet masa üstü bilgisayar, 398 adet laptop ve 361 adet ince istemci ile üniversitemiz personelinin ve öğrencisinin hizmetine sunulmuştur.


Adıyaman Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0416 223 38 40
Fax: 0416 223 38 43
E-posta: bidb@adiyaman.edu.tr
Adres: Adıyaman Üniversitesi, Altınşehir Mh. 3005 Sokak No:13 02040 ADIYAMAN
Rektör: MUSTAFA TALHA GÖNÜLLÜ

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar