Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ni tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Adana'da 2011 yılında kurulan bir devlet üniversitesidir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 31 Mart 2011 yılında çıkardığı 6218 Sayılı Kanunla kurulmuştur. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Fakültesi, Turizm Fakültesi olmak üzere 9 fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsünden oluşmaktadır.

Yaşam Masrafları
Türkiye’nin 5. Büyük şehri olan ve güneyinde yer alan Adana modern bir şehir olup ulaşım, konaklama ve yiyecek bakımından pek çok şehre göre oldukça ucuzdur. Her gün pek çok direk uçak, tren ve otobüs seferi bulunmaktadır. Öğrenciler oldukça uygun fiyata devlet/özel yurtlarda veya dayalı-döşeli dairelerde kalabilirler.

       Adana’da yaşam masrafı hakkında bir fikir verebilmesi açısından:
·         Dayalı-döşeli özel yurt (internet, su ve elektrik dahil, aylık): 200 Avro
·         Özel yurt (ortak kullanım): 150-180 Avro
·         Öğrenci kantininde yemek: 1.5 TL
     
Restoranda yemek fiyatları oldukça uygun olmakla birlikte kafelerde veya fastfood restoranlarda yiyecekler daha da ucuzdur.

Türkiyenin  yurtdışında pekçok kültürel değişim anlaşması bulunmaktadır. Uluslararası öğrencilerimizin kendi ülkelerindeki Türk konsolosluklarına burs için başvurması tavsiye edilir.

Konaklama Olanakları
Öğrencilerimiz, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı aşağıdaki yurtlardan istifade edebileceklerdir:
Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu
Sümer Erkek Öğrenci Yurdu
Sabancı Kız Öğrenci Yurdu
Özel Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları

Beslenme Olanakları
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde  öğrencilerin yemek yiyebileceği kafeteryalar bulunmaktadır. Öğrenciler üniversite yemekhanesinde yemek yemek için yemek bedeli elektronik olarak kimlik kartlarına yüklenmektedir. Aynı zamanda öğrenciler üniversite çevresindeki kafe ve restauranlardan da yaralanmaktadır. Öğrenci yurtlarında da yemekhaneler ve kafeteryalar bulunmaktadır. 
Okulumuzun yemekhanelerinde öğrencilerimiz günlük 1.5 TL karşılığında öğle yemeklerini yiyebilirler.

Burs Olanakları
Ekonomik durumları iyi olmayan öğrencilere başvuruları halinde devlet kaynaklarınca öğrenim kredisi, ticaret ve sanayi odaları ile çeşitli derneklerce de karşılıksız burs verilmektedir.Erasmus kapsamında yurtdışında okuyan öğrencilerimiz Ulusal Ajans aracılığıyla hibe desteği alırlar ve yurtdışında geçirdikleri süre boyunca aldıkları burslar kesilmez.

Öğrenim Olanakları
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne bağlı 9 fakülte, 1 yüksekokul, 2 enstitü bünyesinde lisans ve lisansüstü eğitim sürdürülmektedir. Üniversitemize bağlı Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bulunmaktadır. Tüm dersliklerde projeksiyon cihazı, iklimlendirme sistemi ve akıllı tahta sistemi mevcuttur. Ayrıca ders uygulamaları ve araştırmalar için öğrenci laboratuvarları bulunmaktadır. Kaliteli bir eğitim sağlamak amacıyla konu ile ilgili teknik ve sosyal içerikli seminer ve konferanslar düzenlenmektedir. Yerleşkelerimizde öğrencilerin derslerini ve araştırmalarını kolaylaştırmak amacıyla bilgisayar laboratuvarlarımızda internet hizmeti sunmaktadır. Ayrıca, yerleşkelerimizde kablosuz internet sistemi mevcuttur. EDUROAM üyesi olan üniversitemizde EDUROAM üyesi kurumların kullanıcıları, kendi kurumlarındaki kullanıcı adı ve şifrelerini kullanarak ücretsiz olarak kablosuz ağa bağlanabilmektedir. Üç yerleşkemizde hizmet veren kütüphanemizde TÜBİTAK, ULAKBİM, EKUAL veritabanları kullanıma sunulmuştur

Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
Öğrencilerin beden ve ruh sağlıklarını korumak ve geliştirmek, sosyalleşmelerine katkıda bulunmak amacıyla belirlenen bir program çerçevesinde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından futbol, masa tenisi gibi çeşitli dallarda spor etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu spor etkinliklerinin yanısıra personelimiz ve öğrencilerimize yönelik kültürel geziler ve sanatsal etkinlikler düzenlenmektedir. Ayrıca yerleşkede sosyal ve kültürel etkileşimi sağlamak için çeşitli alanlarda öğrenci kulübü ve topluluklarının kurulmasına destek sağlanmaktadır.Ziyapaşa yerleşkesinin hemen karşısında Atatürk Parkı ve Atatürk Olimpik Yüzme Havuzu ile 2 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası ve 1 adet voleybol sahası bulunmaktadır.

Ulaşım       
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Yeşiloba Yerleşkesi havalimanına 8 dakika, otogara 5 dakika  ve tren istasyonuna 12 dakika uzaklıktadır. Adana Şakirpaşa Havaalanı şehrimizden Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasına direkt uçuş imkanı sağlamaktadır. Adana’nın her noktasından üniversitemize toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanmaktadır.


Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0322 455 00 01
Fax: 0322 455 00 02
E-posta: rektorluk@adanabtu.edu.tr
Adres: Yeşiloba Yerleşkesi Yeşiloba Mah. Öğretmenler Bulvarı 46278 Sokak No:3 01180 Seyhan / ADANA
Rektör: MEHMET TÜMAY

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar