Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ni tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz. 

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Abant İzzet Baysal Üniversitesi 3 Temmuz 1992'de 3837 sayılı Kanun ile kurulmuş ilk vakıf destekli devlet üniversitesidir. Üniversite Bolu'nun hayırsever işadamı İzzet Baysal tarafından kurulan İzzet Baysal Vakfı tarafından desteklenmektedir.

Türkiye'nin iki metropolü olan Ankara ve İstanbul şehirlerinin arasında doğal güzelliklerle çevrili, ülkemizin en seçkin üniversitelerinden biri olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi 3 Temmuz 1992 tarihinde kurulmuştur. Bu tarihten itibaren hızla gelişen Üniversitemizin Bolu kent merkezi ve üç ilçesinde (Gerede, Mengen, Mudurnu) yerleşkeleri bulunmaktadır. Üniversitemizin merkez yerleşkesi olan İzzet Baysal Yerleşkesi ise Bolu kent merkezine 8 km uzaklıktaki Gölköy’de, benzersiz bir doğa güzelliğinin içinde yer almaktadır.

Üniversitede 1000'e yakın öğretim elemanı, 900 civarında yönetim elemanı görev yapmaktadır. 10 fakülte, 6 yüksekokul, 4 enstitü, 5 meslek yüksekokuluna sahip olan Abant İzzet Baysal Üniversitesinde 20.000 civarında öğrenci eğitim görmektedir. Üniversitenin merkez kampüsü Bolu'ya 13 kilometre uzaklıktaki Gölköy Kampüsü'dür. Bunun dışında Gerede, Mengen ve Mudurnu'da da faaliyet gösterilmektedir.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrenci Sayısı: 52.341
Öğretim Elemanı Sayısı: 1.268

Barınma Olanakları
Kredi ve Yurtlar kurumuna bağlı yurtlardan ayrı olmak üzere, Üniversitemiz yönetimine bağlı, Gölköy kampusu içersindeki  yurtlarımız  2 bina- 4 bloktan oluşmaktadır. Yurtlarımızda  935’u kız 184'ü erkek yurdu olmak üzere toplam 1119 öğrenci barınmaktadır.

Her yıl ortalama 150 yatak sayısı kadar boş kontenjan oluşmaktadır.Kontenjan dolduğunda müracaatlar kapanmayıp, yer boşaldıkça eğitim-öğretim yılı süresince de yedek listesin den öğrenci kaydedilmektedir.

İletişim Bilgileri:
Kız Yurdu: 0 374 254 1000/1030-1034-1039 (Öğrenci İşleri)
Erkek Yurdu ve Kız Yurdu (C Blok): 0 374 254 1000/1038-1037-1042 (Yurt Müdürü)

Sosyal Tesis
Kayak severler kadar kış manzarasına düşkün her kesimden insanın da gözdesi olan Bolu'da, 1993 yılında İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılıp Üniversitemize armağan edilen Sosyal Tesis ve Uygulama Oteli, bakım ve onarımdan geçerek, yenilenmiş hali ile 01/03/2012 tarihinden itibaren gelecek konuklarına hizmet vermeye başlamıştır.

Bir şehir ve tatil otelinden beklenen her şeyi karşılayan tesisimiz, İstanbul-Ankara D100 karayoluna 4 km. ve şehir merkezine 9 km uzaklıktadır.

Ücretsiz kablosuz internet, erken check-in ve geç check out imkanı, özel odalarda kasa, özel toplantılar için orta ölçekli toplantı salonu, açık otopark imkanları sunulan tesisimizde 24 saat sıcak su verilmektedir.

Toplam 3.370 metrekare alan üzerine kurulu olan tesis, sosyal tesis özelliği yanında, Üniversitenin Meslek Yüksekokulları bünyesinde yer alan Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencileri için de uygulama alanı özelliği taşımaktadır. 3 adet özel, 54 adet de standart olmak üzere toplam 57 odası bulunan tesisimizin toplam yatak kapasitesi 114 kişiliktir. Bina onarımı yapılırken, bodrumdan çatıya kadar yenilenmiş, yeniden düzenlenmiş, geniş ve ferah bir girişe kavuşturulmuş ve binaya özel panoramik hidrolik asansör eklenmiştir.

Bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için (0374) 253 40 20 telefonundan bize ulaşabilirsiniz.

Not: Kablosuz internet, 24 saat sıcak su ve kablolu televizyon yayın hizmeti bulunmaktadır.

Sosyal ve Kültürel Hayat
Abant İzzet Baysal Üniversitesi kampüsleri ,öğrenciler için geniş sosyal ve kültürel olanaklar sağlamaktadır.İzzet Baysal Kültür Merkezi'ndeki 514 kişilik Mavi Salon ve 208 kişilik Pembe Salon ile İzzet Baysal Tıp Fakültesi Morfoloji binasındaki 350 kişiliksalonda yıl boyunca sempozyum,panel,konferans,konser,tiyatro,film gösterimi gibi etkinlikler yapılmaktadır.Kültür Merkezi'nde bulunan Sergi Salonu çeşitli sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmakta,Bale ve Halk Dansları Salonu da yoğun olarak kullanılmaktadır.Üniversite bünyesinde ki kırkı aşkın öğrenci topluluğunun sürekli olarak kullandığı Merkez'de İzzet Baysal'ın hayatından kesitler yansıtan bir müze de bulunmaktadır.

Bolu'da her yıl 11 Mayıs'ta düzenlenen "İzzet Baysal'a Şükran Günleri"ne üniversitemiz çeşitli etkinliklerle katılmaktadır.Öğrenciler tarafından bir hafta süreyle düzenlenen bahar şenliklerinde ise gün boyu aktiviteler ve amatör gruplarla ünlü sanatçıların sahne aldığı konserler yer almaktadır.

Ulaşım
Kampüs içi ring servisi
Üniversitemizin İzzet Baysal Kampus alanı içinde 23 Mayıs 2011 pazartesi gününden itibaren Bolu Belediyesi otobüsleri ile ring servis uygulaması başlatılmıştır.

Ring servis; Merkez öğrenci durağından her yarım saatte bir kalkacak, şehre giden yolu takip edip Karaköy kavşağından dönerek üniversite istikametinde devam edecektir.

Ring servis, haftanın 7 günü sabah saat 08.15 de başlayıp akşam 20.15 de sona erecektir.

Servis ücreti 25 kuruştur.

Şehir İçi Ulaşım
Şehir içinde ulaşım belediye otobüsleri ile sağlanmaktadır. Şehir merkezinden kampüse ulaşım Bolu Belediyesi'ne ait otobüsler ile sağlanmaktadır. Şehir merkezi ile Merkez Yerleşke arasındaki mesafe 12 km. dir ve bu mesafedeki yolculuk 25 dakika sürmektedir.Haftanın her günü 30 dakikada bir saat 23.00’e kadar araç bulunmaktadır.

BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0 374 2541000
Fax: 0 374 2534506
Web: www.ibu.edu.tr
E-posta: bilgi@ibu.edu.tr
Adres: Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü 14280 BOLU
Rektör: HAYRİ COŞKUN

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar